Ανοιξιάτικες δουλειές στο σπίτι με φυσικά καθαριστικά

11:11 19/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Απρίλιος και ο Μάιος είναι οι μήνες που, κατά παράδοση, πετάμε από το σπίτι τον χειμώνα! Πώς; Καθαρίζοντας, ανανεώνοντας, φυλάσσοντας… Με τρόπο όμως φυσικό, χωρίς χημικά.

Τώρα που ο καιρός ζέστανε, θα πρέπει σιγά-σιγά να μαζέψουμε τα χαλιά, να φυλάξουμε τα μάλλινα, να «κατεβάσουμε» τα ανοιξιάτικα και τα καλοκαιρινά, να ντύσουμε το σαλόνι με βαμβακερά υφάσματα ώστε να είναι δροσερό… Ξεκινάμε πρώτα-πρώτα με μια γενική καθαριότητα.

Φυσικό καθαριστικό για τα χαλιά

Θα το φτιάξουμε μόνοι μας με απλά και

οικολογικά υλικά. Τα υλικά που χρειάζονται:

3 φλιτζάνια νερό3/4 φλιτζανιού υγρό φυτικό σαπούνι10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ. Με ένα υγρό σφουγγάρι τρίβουμε τον αφρό πάνω στις λερωμένες περιοχές. Το αφήνουμε να στεγνώσει καλά και στη συνέχεια σκουπίζουμε το χαλί με την ηλεκτρική σκούπα.

Το καθαριστικό αυτό είναι ιδανικό για χαλιά με έντονη χρήση, όπως αυτά των διαδρόμων και της κουζίνας.

Φυσικό καθαριστικό για τις επιφάνειες

Το μαγικό μείγμα 50-50 νερό-ξίδι καθαρίζει τις επίμονες βρωμιές στα ράφια, στο ψυγείο, στα ποτήρια και στις πορσελάνες μας. Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια αλοιφή με την πρόσθεση μαγειρικής σόδας ή να αναμείξουμε 1/3 λευκό ξίδι, 1/3 καθαρό αλκοόλ, 1/3 νερό και τρεις σταγόνες υγρού πιάτων για ένα φθηνό και οικολογικό καθαριστικό πατωμάτων. Το συγκεκριμένο υγρό δεν συστήνεται σε επιφάνειες από μάρμαρο ή γρανίτη.

Φυσικό αντισκορικό

Τοποθετούμε κλωνάρια φρέσκιας δάφνης ή θυμαριού ή λεβάντας στα σεντούκια, στα συρτάρια και στις ντουλάπες όπου φυλάσσουμε τα μάλλινα ρούχα μας για να τα προφυλάξουμε από τον σκόρο. Τα ίδια βότανα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τη φύλαξη των χαλιών μας, αρκεί όμως να είναι καθαρισμένα.

**Φυλάσσουμε τα χαλιά και τα μάλλινα ρούχα σε υφασμάτινες θήκες ή χάρτινες. Ποτέ σε πλαστικές σακούλες ή θήκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα