Ανεβαίνουν κι άλλο οι τόνοι για τα «Δημήτρια»

20:03 26/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το θέμα των Δημητρίων, με τη διοίκηση Μπουτάρη να ανεβάζει ακόμα περισσότερο τους τόνους, μιλώντας για «λοιπούς επίδοξους», που «αθροίστηκαν ξωπίσω» των Εντάξει και θα «ξεροσταλιάζουν με το «αν εγώ ήμουν δήμαρχος» για πολλά ακόμη χρόνια»! Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης εξέδωσε και νέα ανακοίνωση, στην οποία αφενός επιτίθεται στο Σταύρο Καλαφάτη, κάνοντας λόγο για «χαμηλής έμπνευσης ατάκες» και «εμμονικές

επαναλήψεις ξύλινου πολιτικού λόγου» και αφετέρου χαρακτηρίζει «πολιτικά εμπαθή και εκδικητική» την καταψήφιση του προγράμματος των «Δημητρίων» και βάζει στο κάδρο της επίθεσης και τους υπόλοιπους που καταψήφισαν.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με χαμηλής έμπνευσης ατάκες, σε συνδυασμό με εμμονικές επαναλήψεις ξύλινου πολιτικού λόγου, επιχειρεί ο κ. Καλαφάτης να συγκαλύψει την ανεπάρκεια ουσιαστικής «αντιπολίτευσης» απέναντι στη Διοίκηση Μπουτάρη.

Η πολιτικά εμπαθής και εκδικητική καταψήφιση του προγράμματος των «Δημητρίων» (ενώ ο προϋπολογισμός και η καλλιτεχνική επιτροπή είχαν εγκριθεί σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο) θα αποτελεί στίγμα και όνειδος για την παράταξη των «Εντάξει» και όσους αθροίστηκαν ξωπίσω της.

Ο θεσμός του παλαιότερου και μεγαλύτερου φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, τα «Δημήτρια», θα συνεχιστεί με επιτυχία παρά τις μικροπολιτικές αντιδράσεις όσων «εζυγίσθησαν και ευρέθησαν ελλιπείς» στις ευθύνες τους απέναντι στην πόλη και στον κόσμο της δημιουργίας και του πολιτισμού.

Η «Πρωτοβουλία» και η Διοίκηση του Δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, θα συνεχίσουν και θα ολοκληρώσουν το έργο της αλλαγής της πόλης, για το οποίο τους εμπιστεύτηκαν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, ενώ ο κ. Καλαφάτης και οι λοιποί «επίδοξοι» θα ξεροσταλιάζουν με το «αν εγώ ήμουν δήμαρχος» για πολλά ακόμη χρόνια.»

Απαντώντας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αναφέρει:

«Για άλλη μία φορά η “Διοίκηση”, εξαπολύει επίθεση κατά των “Εντάξει”, επειδή τολμούν να ασκήσουν το ρόλο τον οποίο τους ανέθεσε η πόλη: Να αντιπολιτευθούν υπεύθυνα και με επιχειρήματα. Η “Διοίκηση”, η οποία αποδείχτηκε πως αντιπροσωπεύει ό,τι πιο παλιό υπάρχει, αντί να απαντήσει για ποιον λόγο προτιμά τις απευθείας αναθέσεις σε κάθε της δραστηριότητα, αντί να βρει καλλιτεχνικό διευθυντή για έναν ιστορικό θεσμό, όπως είναι τα “Δημήτρια”, αντί να πείσει τους ίδιους τους συμβούλους της να βρίσκονται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για να ψηφίσουν τις προτάσεις της, προσπαθεί να συνεχίσει αυτό που μόνον γνωρίζει: Να βρει μια καλή ατάκα για τα socialmedia.

Όσο για την απειλή ότι “θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει το έργο της”, της επισημαίνουμε ότι ως τώρα το έργο της περιορίζεται στην πλήρη απουσία της από τα σημαντικά και η απόδοσή της μπορεί να περιγραφεί με δύο, μόνον λέξεις: Απόλυτο μηδέν».

Keywords
Τυχαία Θέματα