Άνδρας επιτέθηκε και μαχαίρωσε αρκετά άτομα σε πόλη της Φινλανδίας

17:13 18/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πόλη Τούρκου της Φινλανδίας από επίθεση ενός άνδρα με μαχαίρι. Η φινλανδική αστυνομία ανακοίνωσε πως πυροβόλησε τον δράστη και πως ένα άτομο έχει συλληφθεί. Μετά το περιστατικό ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας.

Silminnäkijä seurasi poliisin rynnäkköä #turku #puukotus

— Turun Sanomat (@turunsanomat) August 18, 2017

Η αστυνομία ενημέρωσε για το συμβάν με ανάρτησή της στο Twitter, προσθέτοντας

πως έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη και άλλων πιθανών υπόπτων. Έρευνες γίνονται σε διερχόμενα λεωφορεία και τρένα.

Several persons stabbed in central Turku. Police has shot at suspected perpetrator. One person is apprehendee

— L-S poliisi (@L_S_poliisi) August 18, 2017

Η εφημερίδα Turun Sanomat επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες αναφέρει ότι μια ηλικιωμένη γυναίκα και ένα νεαρό αγόρι έχουν τραυματιστεί και πως ένα άτομο είναι νεκρό.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της διακρίνεται ένας νεκρός, πεσμένος στο έδαφος, καλυμμένος με ένα λευκό σεντόνι. Ωστόσο η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής αν υπάρχουν νεκροί από την επίθεση αυτή.

Silminnäkijä: Poliisi ampui epäillyn puukottajan Turussa

— Turun Sanomat (@turunsanomat) August 18, 2017

Σύμφωνα με άλλη εφημερίδα οι τραυματίες είναι έξι, πέντε άνδρες και μια γυναίκα.

Αρκετά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει επιτόπου.

Η αστυνομία προειδοποιεί τους πολίτες να μείνουν μακριά από το κέντρο της πόλης, όπου συνέβη η επίθεση στην πλατεία της αγοράς Puutori.

#Update: One person has been arrested, Finnish police wrote on Twitter. Police shot a man who stabbed several people #Turku, #Finland pic.twitter.com/reczFvLRvn

— People's Daily,China (@PDChina) August 18, 2017

Μετά το περιστατικό η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Παράλληλα ζητά από το κοινό να επικοινωνήσει με τις αρχές σε συγκεκριμένα τηλέφωνα για να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να έχει σε σχέση με την επίθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα