Ένα μοιρολόγι για τα στελέχη των Ε.Δ. – Αναβλήθηκαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ

19:50 19/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ένα μοιρολόγι στη μνήμη των τεσσάρων αδικοχαμένων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο άνοιξε και έκλεισε η σημερινή, πρώτη ημέρα του 2ου Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.
Οι σημερινές εκδηλώσεις αναβλήθηκαν, λόγω του συγκεκριμένου γεγονότος που βύθισε στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Ο ίδιος ο δήμαρχος Λαρισαίων εξήγησε σε όσους παρευρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της Λάρισας

ότι και η πόλη της Λάρισας, θρηνεί τα τέσσερα στελέχη που χάθηκαν σήμερα το πρωί στο Σαραντάπορο και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να γίνουν οι συναυλίες της πρώτης ημέρας του Φεστιβάλ.

Σε σχετική του δήλωση για το δυστύχημα ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ολόκληρη η χώρα και σύσσωμος ο ελληνικός λαός θρηνεί για την απώλεια των τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων και ειδικότερα του υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς, του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του δημότη Λάρισας, υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή, που χάθηκαν την ώρα του καθήκοντος.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων καθώς και στη Διοίκηση, το Επιτελείο, τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς και συνολικά στους άνδρες και τις γυναίκες της 1ης Στρατιάς, που εδρεύει στην πόλη μας, για την απώλεια των στελεχών της».

Οι αυριανές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά και έχουν ως εξής: Πέμπτη 20 Απριλίου
* 18:30 Σύνολο Εργαστηρίου Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής Μελωδία
* 19:20 Jamming Farmers
* 20:00 Παραδοσιακή Μουσική Ανατολικής Ρωμυλίας
* 20:45 Γλέντι με Παραδοσιακή Μουσική της Μακεδονίας με την ορχήστρα των Σαμολαδαίων
Στο χώρο διεξαγωγής του Φεστιβάλ, θα λειτουργεί έκθεση κατασκευής παραδοσιακών οργάνων και παραδοσικών φορεσιών. Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος πολλοί χορευτικοί σύλλογοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα