Ανακοινώσεις πρωθυπουργού στο αναπτυξιακό συνέδριο της ΠΙΝ

13:49 7/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού χθες το βράδυ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 7ου περιφερειακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση στα Ιόνια Νησιά.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε πρωταθλήτρια την ΠΙΝ στον τουρισμό ενώ ανακοίνωσε ότι εντός του Μαρτίου του 2018 θα υπάρξει επιδοτούμενη ακτοπλοϊκή σύνδεση των Ιονίων Νησιών με δρομολόγια τρεις φορές την εβδομάδα.

Παράλληλα αναφορικά με την διαχείριση των απορριμμάτων ο πρωθυπουργός ζήτησε από το δήμο να ξεκινήσει άμεσα διαβούλευση για να δημιουργηθούν ρεαλιστικές προτάσεις χωρίς μικροκομματικές ή τοπικιστικές αντιπαραθέσεις.

Στον

πολιτισμό έγινε αναφορά στην πρόσληψη φυλάκων αρχαιολογικών χώρων για το αρχαιολογικό μουσείο και το Αγγελόκαστρο ενώ υπογράμμισε ότι τον Απρίλιο του 2018 θα ξεκινήσουν οι εργασίες στην Ανουντσιάτα.

Μέσω του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG χρηματοδοτούνται μεταξύ άλλων η διαμόρφωση του λιμανιού του Γάιου στους Παξούς για να υποδέχεται μικρές κρουαζιέρες και η κατασκευή πέντε υδοτοδρομίων στην Κέρκυρα, τους Παξούς και στα 3 Διαπόντια νησιά. Επίσης το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πρόκειται να προχωρήσει άμεσα στην ανάληψη συντονισμένων δράσεων που αφορούν στην επικαιροποίηση των υφιστάμενων μελετών για την ύδρευση προϋπολογισμού €47.000.000 περίπου.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός η Περιφέρεια Ιονίου παίζει σημαντικό ρόλο στο πεδίο ερευνών και αξιοποίησης υδρογονανθράκων ενώ μεγάλοι παίκτες της διεθνούς αγοράς, έχουν εκδηλώσει τη βούληση τους να εμπλακούν ενεργά.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και την ενσωμάτωση του ΤΕΙ Ιονίων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με σκοπό την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια. Στην Κέρκυρα μάλιστα θα προταθεί η ίδρυση Τμήματος Τουρισμού, ενώ το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, θα αγκαλιάζει με τις δομές του όλη την Περιφέρεια, και όχι μόνο το μεγαλύτερο νησί, όπως είναι σήμερα.

Σε ότι αφορά την Υγεία, η πολιτική προτεραιότητα που δόθηκε τα προηγούμενα 2,5 χρόνια στη στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης, έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό υπήρξε σημαντική ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων καθώς και των προϋπολογισμών και του εξοπλισμού τους.
•Η Σοβαρή αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Κέρκυρας, στην προοπτική της αυτόνομης στελέχωσης και λειτουργίας του τμήματος με ειδικευμένους γιατρούς.
•Η λειτουργία της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Ζακύνθου
•Η Λειτουργία του Μαγνητικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο Κέρκυρας.
•Η Απογευματινή λειτουργία του αστικού Κέντρου Υγείας Κέρκυρας.
•Η Έναρξη λειτουργίας 3 Τοπικών Μονάδων Υγείας ( ΤΟΜΥ) στο αμέσως επόμενο διάστημα, από μία σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

Στον πρωτογενή τομέα ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι κυρίως λόγω του τουριστικού ενδιαφέροντος, υπάρχουν σοβαρές προϋποθέσεις ανάκαμψης, χάρη στα προϊόντα που παράγονται στα Ιόνια.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα