Αλεξανδρούπολη: Πρώτη Διεθνή συνάντηση Εκπαιδευτικών στο σχολείο «Δόμνα Βιζβίζη» στο πλαίσιο ERASMUS

10:17 11/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το τρίτο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βιζβίζη,» επισκέφτηκαν αρχές Νοεμβρίου εκπαιδευτικοί από πέντε χώρες, την Κροατία, τη Σλοβενία, την Τουρκία, την Ιταλία και τη Λιθουανία ,στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+/KA2 με τίτλο “WE, THE KIDS OF THE EU, BELIEVE…” που υλοποιεί το σχολείο.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 6 σχολεία, ένα από καθεμιά από τις παραπάνω χώρες, και η συνολική

διάρκειά του είναι δύο σχολικά έτη.

Τα θέματα, κοινά για όλες τις χώρες, σχετίζονται με τα δικαιώματα του παιδιού, την εξάλειψη των διακρίσεων, του ρατσισμού και των προκαταλήψεων, την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας και την εφαρμογή καλών πρακτικών στη διαδικασία της μάθησης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι φιλοξενούμενοι καθηγητές βίωσαν τη λειτουργία ενός δημόσιου ελληνικού σχολείου, συζήτησαν τις ομοιότητες και τις διαφορές των εκπαιδευτικών συστημάτων των χωρών τους, παρακολούθησαν εκδήλωση καλωσορίσματος – που ετοίμασαν από κοινού ο Σύλλογος Διδασκόντων, οι μαθητές της ομάδας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου – και γεύτηκαν τοπικές συνταγές, φτιαγμένες από τους γονείς και τα παιδιά. Ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα και τα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος της περιοχής της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου και γεύτηκαν τοπικά προϊόντα.
Οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους τον Μάιο για τη Σλοβενία.

Συντάκτης:Όλγα Ορφανίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα