Αλεξανδρούπολη: Διακόσιες τριάντα δυο πυρκαγιές φέτος στον Έβρο έναντι ογδοεπτά πέρυσι

11:21 27/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Διακόσιες τριάντα δύο πυρκαγιές (232 ) έναντι ογδόντα επτά (87 ) πέρυσι εκδηλώθηκαν στον Έβρο κατά την φετινή αντιπυρική περίοδο ,ενώ κάηκαν συνολικά οκτώ χιλιάδες οκτακόσια ογδόντα εννέα (8.889) έναντι 1.602 πέρυσι στρέμματα μικτής έκτασης, σύμφωνα με τον απολογισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με την Π.Υ Αλεξανδρούπολης η φετινή αντιπυρική περίοδος, ήταν μια από τις δυσκολότερες αντιπυρικές περιόδους αν όχι η δυσκολότερη της τελευταίας δεκαετίας για τον Νομό Έβρου (μετά το 2007),λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, της ξηρασίας των αυξημένων θερμοκρασιών

και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν καθ΄ όλη την διάρκειά της περιόδου αυτής από τις αρχές Ιουνίου έως και το τέλος σχεδόν του Οκτωβρίου.

Χαρακτηριστικό μάλιστα της φετινής αντιπυρικής περιόδου ήταν η απουσία βροχοπτώσεων καθ΄ όλη την διάρκειά της, σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα ιδιαίτερα φέτος ο Νομός Έβρου να συγκαταλέγεται μαζί με αυτόν της Αττικής, της Εύβοιας ,της Κρήτης και των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου ως ένας από τους περισσότερο επικίνδυνους, για εκδήλωση πυρκαγιών σε όλη την Χώρα
Οι ημέρες υψηλής επικινδυνότητας στον Νομό Έβρου και την Σαμοθράκη, με βάση τον δείκτη ήταν 45 ημέρες δείκτης 3 και 7 ημέρες δείκτης 4.

Στην περιοχή ευθύνης της Π.Υ Αλεξανδρούπολης και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαμοθράκης εκδηλώθηκαν συνολικά (69) Αγροτικές &δασικές πυρκαγιές και κάηκαν (784) στρέμματα.
Ο μεγαλύτερος αριθμός πυρκαγιών και καιγόμενων στρεμμάτων εκδηλώθηκε στον Β. Έβρο και ο μικρότερος αριθμός καιγόμενων στρεμμάτων στον Ν. Έβρο .
Στην Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη εκδηλώθηκαν 69 δασικές πυρκαγιές και κάηκαν 7846 στρ, στο Διδυμότειχο 37 Δασικές πυρκαγιές και κάηκαν 1.096 στρ ,ενώ στην Ορεστιάδα εκδηλώθηακαν 126 πυρκαγιές και κάηκαν 7.910στρ.

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα