Α. Μιχαλάς: Την κοινωνική ένταξη των Ρομά υλοποιεί η ΠΙΝ

16:31 26/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η εναρκτήρια συνάντηση του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού έργου για τούς ΡΟΜΑ πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου στην Αθήνα, από το «Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης», ως «Εθνικό Σημείο Επαφής για θέματα ROMA».

Από την Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης, Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού Αλέκος Μιχαλάς, ο οποίος- σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της ΕΡΤ

Ζακύνθου-στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της ΠΙΝ για την κοινωνική ένταξη των ROMA, επίσης, στα προγράμματα που σε συνεργασία με το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Κέρκυρας πραγματοποιούνται για τον έλεγχο της εμβολιαστικής κάλυψης βρεφών, παιδιών και εφήβων, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα “Αγωγή Υγείας για όλους στα Ιόνια Νησιά” καθώς και στη θέσπιση χορηγίας σε νεοεισαχθέντες φοιτητές RΟΜΑ, που πρωτοπορώντας στην Ελλάδα, έχει θεσμοθετήσει η συγκεκριμένη Περιφέρεια.

Μάλιστα, επισήμανε όλες τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η ΠΙΝ σχετικά με τους ΡΟΜΑ, ζητώντας ενίσχυση των χρηματοδοτήσεων για την υλοποίηση του σχεδιασμού της εν λόγω Περιφέρειας, όπως και την ένταξη των Ιόνιων Νήσων στις δράσεις του σχεδίου ανάπτυξης της «Εθνικής πλατφόρμας διαβούλευσης», προκειμένου να υπάρξει ένα «μόνιμο forum διαλόγου σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο». Τέλος, στο περιθώριο των εργασιών της ημερίδας ο κ. Μιχαλάς συναντήθηκε με στελέχη του Ε.Κ.Κ.Α καθώς και φορέων της κοινότητας των ΡΟΜΑ στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα