Αλ. Τσίπρας-1ο Συνέδριο Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: Η δική μας αριστερά ποτέ δεν φοβήθηκε το διάλογο και την κριτική (video)

21:57 6/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η δική μας αριστερά δεν φοβήθηκε ποτέ τον ανοιχτό διάλογο και την κριτική» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 1ο Συνέδριο Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που διεξάγεται στον πολυχώρο Ελληνικό Μολύβι.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια νεολαία με ζωντανή πολιτική κοινωνική δράση,

παρούσα στα μικρά και μεγάλα μέτωπα της εποχής, μια νεολαία που θα διεκδικεί την ηγεμονία στο χώρο της, με καθαρά πολιτικούς όρους, με αρχές, με αυτοπεποίθηση, με αυτοσεβασμό.

«Για πρώτη φορά διασφαλίσαμε υποτροφίες για διδάκτορες και μεταδιδάκτορες, αποφασίσαμε και καταφέραμε να διπλασιάσουμε τη χρηματοδότηση για την έρευνα, θεσπίσαμε την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα ΜΜΕ και από το Σεπτέμβριο προσφέρουμε δωρεάν Internet στους πρωτοετείς φοιτητές» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως « το 2017 ενισχύουμε το μαζικό αθλητισμό».

Στόχος μας είναι το Λύκειο να ανακτήσει την αυτονομία του ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας πως «όποιος έχει τη ικανότητα να σπουδάσει θα έχει και τη δυνατότητα να σπουδάσει». Αναφέρθηκε επίσης στα παιδιά των προσφύγων λέγοντας πως «εντάσσουμε τα προσφυγόπουλα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη πως « ο προϋπολογισμός του ΟΚΑΝΑ αυξήθηκε κατά 5 εκατ. ευρώ» ενώ αναφέρθηκε και στην θητεία λέγοντας πως «παίρνουμε μέτρα για να κάνουμε πιο αξιοποιήσιμη τη θητεία».

Χαιρετισμό στο Συνέδριο, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται την Κυριακή, θα απευθύνουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Την έναρξη του συνεδρίου παρακολουθούν πολλά στελέχη της κυβέρνησης μεταξύ των οποίων ο Νίκος Παππάς, ο Αλέξης Χάρίτσης, η Έφη Αχτσιόγλου ο Τάσος Πετρόπουλος, η Θεανώ Φωτίου, ο Πάνος Σκουρλέτης ο Δ. Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Ρήγας, ο διευθυντής της Κ.Ο Κώστας Ζαχαριάδης η εκπρόσωπος του κόμματος Ράνια Σβίγκου οι πρώην υπουργοί Νίκος Παρασκευόπουλος, Θοδωρής Δρίτσας, η Τασία Χριστοδουλοπούλου και αρκετοί βουλευτές μεταξύ των οποίων η Άνέτα Καββαδία, ο Νίκος Φίλης, η Ε. Αυλωνίτου και ο Μάκης Μπαλαούρας.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα