Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσαν Β. Σταμάτη και Αρ. Τσοχατζοπούλου

21:15 2/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυλαία στη δευτεροβάθμια δίκη για τα εξοπλιστικά με τη διαδικασία της δήμευσης περιουσιακών στοιχείων του Άκη Τσοχατζόπουλου. Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 1.570.000€ υπέρ του δημοσίου. Ο πρώην υπουργός μεταφέρθηκε στις φυλακές Χαλκίδας, ενώ η σύζυγος και η κόρη του, οι οποίες κατέθεσαν ήδη αίτηση αποφυλάκισης θα κρατηθούν στις φυλακές του Ελαιώνα.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 19 ετών για ξέπλυμα

βρώμικου χρήματος χωρίς κανένα ελαφρυντικό, οδηγήθηκε στο Μεταγωγών και από εκεί, το πρωί στις φυλακές Χαλκίδας.

Η Βίκυ Σταμάτη αλλά και η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, μετά την καταδίκη τους σε 8ετή κάθειρξη, η κάθε μία για την υπόθεση της διακίνησης «μιζών» στις συμβάσεις που υπογράφηκαν επί θητείας Τσοχατζόπουλου στο ΥΠΕΘΑ, για τα γερμανικά υποβρύχια και τα αντιαεροπορικά συστήματα TOR-M1, οδηγήθηκαν στις φυλακές Ελαιώνα Θηβών.

Τόσο η Βίκυ Σταμάτη όσο και η Αρετή Τσοχατζοπούλου κατέθεσαν αίτηση αποφυλάκισης, για την υπό όρους απόλυσή τους, στις οποίες υποστηρίζουν πως έχουν εκτίσει μέρος της ποινής τους και πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται για να αποφυλακιστούν με όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογη αίτηση αναμένεται να καταθέσει και ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος το πρωί μεταφέρθηκε στις Φυλακές Χαλκίδας. Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού προτίθενται να προχωρήσουν στην υποβολή αίτησης για υφ’ όρον απόλυση και του Άκη Τσοχατζόπουλου, αξιοποιώντας τις ευεργετικές διατάξεις του σχετικού νόμου για υπέργηρους καταδίκους, σε συνδυασμό μάλιστα με την επίκληση των σοβαρότατων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός.


Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Καλείται να πληρώσει 1 εκ. ευρώ – Δεσμεύεται η περιουσία του

Keywords
Τυχαία Θέματα