Αιματηρή επίθεση ενόπλων σε εστιατόριο στην Μπουρκίνα Φάσο

08:55 14/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης τη νύχτα της Κυριακής σε εστιατόριο στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου. Νεκροί έπεσαν από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας τρεις ένοπλοι, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης ατόμων που παραμένουν εγκλωβισμένα στο κτίριο. Σύμφωνα με τον υπουργό Επικοινωνιών της χώρας, πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Gunmen attack Burkina Faso restaurant, many killed pic.twitter.com/zSPSK8PmPn

dwnews (@dwnews) August 14, 2017

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters ότι είδε πελάτες να βγαίνουν τρέχοντας από το εστιατόριο Aziz Istanbul στο κέντρο της Ουαγκαντούγκου, καθώς δυνάμεις ασφαλείας το περικύκλωναν εν μέσω πυροβολισμών.

Η γαλλική πρεσβεία στη Μπουρκίνα Φάσο βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές Αρχές και οι Γάλλοι υπήκοοι καλούνται να αποφύγουν την περιοχή, ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση.

Η Μπουρκίνα Φάσο, όπως και άλλες χώρες της Δυτικής Αφρικής, έχουν στοχοποιηθεί κατά καιρούς από τζιχαντιστικές οργανώσεις που δρουν σε όλο το μήκος της υποσαχάριας περιοχής της Σαχέλ.

Τριάντα άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν ένοπλοι επιτέθηκαν σε εστιατόριο και ξενοδοχείο στην Ουαγκαντούγκου τον Ιανουάριο 2016 ενώ την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η Αλ Κάιντα του ισλαμικού Μαγρέμπ (Aqmi).

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα