Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαμαρτυρήθηκαν στον ΕΛΓΑ

18:11 9/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν σήμερα στον ΕΛΓΑ Λάρισας αγρότες των μπλόκων της Νίκαιας και του Αργυροπουλίου, μαζί με κτηνοτρόφους διαμαρτυρόμενοι για τις αποζημιώσεις για τον παγετό του 2016 και για τον καταρροϊκό πυρετό σε ότι αφορά τους κτηνοτρόφους.


Οι αγρότες επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους στον διευθυντή του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μιχάλη Λιόντο από τον οποίο ζήτησαν να μάθουν τι θα

γίνει με τις ζημιές που υπέστησαν από τον παγετό της 26ης Μαρτίου του 2016.

Η απάντηση του κ. Λιόντου ήταν άμεση, τονίζοντας ότι «οι ζημιές από τον περυσινό παγετό δεν θα αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ».
Σε ότι αφορά τις φετινές ζημιές, ο κ. Λιόντος εμφανίστηκε ενήμερος, σημειώνοντας ότι θα γίνουν εκτιμήσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που έχουν υποστεί οι ελιές, αχλάδια, ροδάκινα, βερίκοκα και αμπέλια.

Από την πλευρά του ο κ. Λιόντος παρέδωσε στους αγρότες και κτηνοτρόφους ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ στην οποία εκφράζεται η συμπαράσταση τους στον αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων, «που πλέον είναι αγώνας επιβίωσης για τους ίδιους αλλά και την αγροτική παραγωγή της χώρας».
Αμέσως μετά αγρότες και κτηνοτρόφοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οξυμένα προβλήματα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα