Αγρίνιο: Ζημιές από τον παγετό στις καλλιέργειες

10:05 17/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Καλλιέργειες εσπεριδοειδών στις περιοχές των Τοπικών Κοινοτήτων Καλυβίων, Οχθίων και Στράτου προκειμένου να καταγραφούν οπωρώνες όπου παρατηρήθηκαν ζημιές από τον παγετό επισκέφθηκε ο Aντιδήμαρχος Αγρινίου Γεώργιος Μελιάδης, μαζί με γεωπόνους του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου.

«Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών έχουν δημιουργήσει προβλήματα στα εσπεριδοειδή ,….αυτό που προέχει, είναι η ενεργοποίηση του μηχανισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να γίνουν έλεγχοι και καταγραφές, με σκοπό να προχωρήσουν

οι αποζημιώσεις των αγροτών», ανέφερε ο κ. Μελιάδης.

Στο Δήμο Αγρινίου καλλιεργούνται συνολικά 11.500 στρέμματα εσπεριδοειδών διαφόρων ειδών. Τα περισσότερα στρέμματα καλλιεργούνται στις Δημοτικές Ενότητες Καλυβίων-Αγρινίου (περίπου 5500 στρέμματα), Στράτου (περίπου 3250 στρέμματα) και Αγγελοκάστρου (1900 στρέμματα). Τα εσπεριδοειδή θεωρούνται πολύ ευαίσθητα στον παγετό. Οι ζημιές που προκαλούνται στα δένδρα ποικίλουν και σχετίζονται όχι μόνο με την ένταση του παγετού αλλά και τη διάρκειά του. Έτσι, οι ζημίες μπορούν να περιοριστούν στα φύλλα και τους νεαρούς βλαστούς ή να προχωρήσουν σε πιο ώριμα φυτικά τμήματα, μέχρι και στον κορμό που μπορούν να βλάψουν και το φυτικό κεφάλαιο.

Νίκη Παπαδούλα

Keywords
Τυχαία Θέματα