Αυστρία: Αιματηρή έκρηξη σε τερματικό σταθμό φυσικού αερίου – Ποινική έρευνα

12:26 12/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έκρηξη σημειώθηκε στην εγκατάσταση φυσικού αερίου του Μπάουμγκάρτεν, στην ανατολική Αυστρία. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού της Κάτω Αυστρίας, ο απολογισμός ανέρχεται σε έναν νεκρό και 18 τραυματίες που χρειάστηκαν πιο επείγουσα βοήθεια. Εκπρόσωπος της OMV, της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών και φυσικού αερίου στην Κεντρική Ευρώπη, δήλωσε ότι ξεκίνησε ποινική έρευνα.

#UPDATE Explosion at major

Austrian gas pipeline hub, one dead, 18 injured, emergency services say – latest #Baumgarten pic.twitter.com/6yjtaP24rS

AFP news agency (@AFP) December 12, 2017

Ο τερματικός σταθμός του Μπαουμγκάρτεν είναι το βασικό κέντρο διανομής του φυσικού αερίου που προέρχεται από τη Ρωσία και τη Νορβηγία.

At least 1 person dead, 20 injured after an #explosion, fire at #Baumgarten gas hub in #Matched, #Austria, east of #Vienna countries largest reception point & the main distribution station for #naturalgas imports. Massive search and rescue operation underway pic.twitter.com/b66FzLZmaY

— sudhakar (@naidusudhakar) December 12, 2017

Ετήσιας δυναμικότητας 40 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, η εγκατάσταση αυτή εγκαινιάστηκε το 1959 και είναι ένας από τους κυριότερους «κόμβους» φυσικού αερίου στην κεντρική Ευρώπη. Ελέγχεται κατά 51% από τον αυστριακό ενεργειακό όμιλο OMV και τροφοδοτεί κυρίως τη βόρεια Ιταλία και τη νότια Γερμανία.

#BREAKING: 60 people injured in explosion on gas pipeline in #Austria – police reports pic.twitter.com/sHeGVd87DG

— Amichai Stein (@AmichaiStein1) December 12, 2017

Η αστυνομία δήλωσε ότι οι κάτοικοι πρέπει να απομακρυνθούν από την περιοχή που βρίσκεται κοντά στα ανατολικά σύνορα της Αυστρίας με τη Σλοβακία. Αρκετές πυροσβεστικές μονάδες από τη γύρω περιοχή κλήθηκαν να βοηθήσουν.

«Η έκρηξη σημειώθηκε στις 08.45 (τοπική ώρα, 09.45 ώρα Ελλάδος) και ακολούθησε πυρκαγιά. Η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο, αλλά υπάρχουν πολλοί τραυματίες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες», δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος της αστυνομίας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα