Α. Σαμαράς: Θεμέλιο της Δημοκρατίας η ασφάλεια των πολιτών

15:02 2/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Η ασφάλεια των πολιτών είναι θεμέλιο της Δημοκρατίας και προϋπόθεση της ελευθερίας, τόνισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσκεψή του την Μ. Πέμπτη στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπου ενημερώθηκε από τον αρμόδιο υπουργό για τρέχοντα θέματα. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής, ο Πρωθυπουργός εξήρε το έργο, αλλά και την αυταπάρνηση, με την οποία το επιτελούν, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

«Γνωρίζουμε
ότι έχετε υποστεί μεγάλες θυσίες. Μόλις βελτιωθούν τα πράγματα στη χώρα -και αυτό ελπίζω ότι θα γίνει σύντομα- θα αποκατασταθούν οι θυσίες σας. Αγωνιούμε για την ημέρα, που θα μπορέσουμε να σας ανταποδώσουμε, αυτό που σας χρωστά ο ελληνικός λαός», ανέφερε ο Αντ. Σαμαράς.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, υποδεχόμενος τον Πρωθυπουργό έκανε μια έμμεση αναφορά και στα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί, στην πλατεία Συντάγματος, λέγοντας: «θα μου επιτρέψετε να εκλάβω την παρουσία σας, ως ενίσχυση και επιβράβευση, του μεγάλου έργου που επιτελείται σε όλους τους τομείς, όπως στο μεταναστευτικό και στα θέματα αποκατάστασης της ευνομίας, σε απόλυτη τήρηση των εντολών σας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι η ευνομία επιβάλλεται και θα επιβάλλεται παντού- και στην πλατεία Συντάγματος -και όπου αλλού χρειαστεί».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον κ. Δένδια, για τις τελευταίες συλλήψεις τις αντι-τρομοκρατικής υπηρεσίας, για την πυρο-προστασία, ενώ συνομίλησε και με υπαλλήλους, από τμήματα της άμεσης δράσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα