Α. Νεφελούδης: Με 304 ευρώ ανά τ.μ. και σε 360 δόσεις η αποπληρωμή εργατικών κατοικιών

20:56 17/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οριστική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν 32.000 ιδιοκτήτες εργατικών κατοικιών σε όλη την επικράτεια δίνει το υπουργείο Εργασίας με την αναπροσαρμογή τόσο της τιμής κτήσης της κάθε κατοικίας ανά τετραγωνικό, όσο και με την διάρκεια αποπληρωμής της. Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης ενημερώνοντας σήμερα το βράδυ τους κατοίκους στις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης τόνισε ότι μετά από επισταμένη έρευνα που έγινε γύρω από το θέμα από τον Μάρτη του 2015, διορθώνονται όλες οι παθογένειες

του παλαιού πολιτικού συστήματος, γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα και τερματίζεται η ομηρία πολλών χιλιάδων οικογενειών.

Ο κ. Νεφελούδης ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες εργατικών κατοικιών για το κόστος κτήσης της γης ή για την τακτοποίηση των όποιων πολεοδομικών αυθαιρεσιών έγιναν κατά τη διάρκεια κατασκευής των κατοικιών. Η μέση τιμή κτήσης για τις εργατικές κατοικίες του πρώην ΟΕΚ στην επικράτεια ανέρχονταν στα 735 ευρώ ανά τ.μ. ενώ στον οικισμό της Γιάννουλης η τιμή αυτή είχε προσδιοριστεί στα 480 ευρώ ανά τ.μ. Η τιμή αυτή, όπως ανακοίνωσε ο κ. Νεφελούδης διαμορφώνεται πανελλαδικά για όλους τους ιδιοκτήτες εργατικών κατοικιών στα 304,41 ευρώ ανά τ.μ. και η περίοδος αποπληρωμής από 240 δόσεις αυξάνεται σε 360 δόσεις.

Επιπροσθέτως για τους πολύτεκνους προβλέπεται μείωση της τάξεως του 50% και σε όσους έχουν πληρώσει επιπλέον ποσά με βάση το παλαιό καθεστώς θα γίνει επιστροφή των χρημάτων. Ακόμη προβλέπεται 20% για όλους τους εν ενεργεία συνταξιούχους, ενώ τα 340 ευρώ ανά τ.μ. μειώνεται σε 240 ευρώ το τ.μ. για τις οικογένειες προστάτες ΑμΕΑ και τις μονογονεϊκές οικογένειες. Για τους ανέργους έχει προβλεφθεί 3ετής περίοδος χάριτος, ενώ όσοι δικαιούχοι αποπληρώσουν το 60% της οφειλής σε 5 χρόνια ή το 80% της οφειλής σε 10 χρόνια χαρίζεται το υπόλοιπο της οφειλής.
Τέλος ο κ. Νεφελούδης προανήγγειλε και ρύθμιση που θα ολοκληρωθεί στο επόμενο τρίμηνο για 75.000 οικογένειες σε όλη την επικράτεια που είχαν δάνεια του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.
Τον κ. Νεφελούδη συνόδευαν, ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα, Μάριος Μουζάλας και το μέλος της Επιτροπής Εργατικών Κατοικιών του Υπουργείου Εργασίας, Πέτρος Αντωνάκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα