Tα πολεοδομικά δεδομένα των οικισμών της Θεσσαλίας στη διάθεση των πολιτών

19:41 29/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε η συλλογή των χωρικών και πολεοδομικών δεδομένων των οικισμών των περιφερειακών ενοτήτων Λάρισας,
Τρικάλων και Καρδίτσας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και του ΤΕΕ – Περ. Τμ. Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας.
Σε κάθε μία από τις περιοχές θα μπορούν άνθρωποι του τεχνικού κόσμου αλλά και οι υπόλοιποι πολίτες να ενημερώνονται πλήρως για τα παραπάνω στοιχεία χωρίς να απαιτείται η πολυδάπανη και χρονοβόρα επίσκεψη στις

Υπηρεσίες Δόμησης ή τις Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων.
Η ΠΕΔ Θεσσαλίας και το ΤΕΕ/ΤΚΔΘ αξιοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία παρέχει την πρόσβαση στην πληροφορία σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης παρέχεται ένα σημαντικό εργαλείο που διευκολύνει σημαντικά το χρήστη.
Όλα τα δεδομένα είναι προσβάσιμα από την Ιστοσελίδα του ΤΕΕ αλλά και της ΠΕΔ.
Από την στήλη «Ψηφιακό υλικό», του πίνακα δεδομένων κάθε ΠΕ, όπου δημιουργήθηκαν φάκελοι ανά οικισμό, ο χρήστης μπορεί χρησιμοποιώντας τους υπερσυνδέσμους των περιοχών να αποκτήσει πρόσβαση στις πληροφορίες των οικισμών.
Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γιώργος Κωτσός δήλωσε πως η πλήρης κωδικοποίηση των συγκεκριμένων στοιχείων αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο το οποίο θα διευκολύνει το έργο των αρμόδιων υπηρεσιών των Δήμων , των Μηχανικών και των πολιτών ενώ συμπλήρωσε πως ο ρόλος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων δεν είναι μόνο πολιτικός αλλά και αναπτυξιακός και βρίσκεται πάντα κοντά στον πολίτη. Εξήρε την πολύ καλή συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Νικόλαο Παπαγεωργίου και επισήμανε πως η συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο θα έχει στο μέλλον να επιδείξει πολλά και ενδιαφέροντα .

Keywords
Τυχαία Θέματα