«Orange Water 3»: Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης στη Σαντορίνη

10:00 31/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (Santorini Arts Factory) φιλοξενεί, έως τις 8 Οκτωβρίου, το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης «Orange Water 3» παρουσιάζοντας στους χώρους του, ως συνδιοργανωτής του φεστιβάλ, εικαστικές εκθέσεις και δράσεις, με ελεύθερη είσοδο.

John Sikking

Το Φεστιβάλ αποτελεί γέφυρα πολιτισμού μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας, περιλαμβάνοντας εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, βιντεοπροβολές και εγκαταστάσεις από διακεκριμένους

Έλληνες, Ολλανδούς, αλλά και άλλων εθνικοτήτων εικαστικούς.

Ευγενία Κουμαντάρου

Στην έκθεση Αντανακλάσεις Καταγωγής (Reflections of Origin) με την οποία εγκαινιάστηκε στο φεστιβάλ συμμετέχουν οι: Κατερίνα Καλούδη, Κάτωνας Ασιμής, Ευγενία Κουμαντάρου, Τίτα Μπονάτσου, Απόστολος Φανακίδης, Έφη Φουρίκη, Δανάη Στράτου, Hansjürgen Gartner, Joachim-Lothar Gartner, Henny van der Meer, Gert van Oortmerssen, Eva Petrič, John Sikking.

Επιμέλεια: Αποστόλης Ζολωτάκης

Henny Van der Meer

Κατά τα έτη 2015 (Orange Water 1) και 2016 (Orange Water 2), συμμετείχαν 91 εικαστικοί σε 21 σημαντικούς χώρους τέχνης και μουσεία, τελώντας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και της Ολλανδικής Πρεσβείας. Το 2017, το Orange Water 3 ξεκινάει από το SAF για να συνεχίσει το ταξίδι του στην υπόλοιπη Ελλάδα και να ολοκληρωθεί το 2018 με δράσεις στο εξωτερικό. Φέτος, συμπεριλαμβάνει και άλλες τέχνες ενώ συνεργάζεται με εικαστικές πλατφόρμες όπως οι: Focus Europa (Γερμανία), Bildrecht (Αυστρία), T-short (Ελλάδα).

Gert Van Oortemerssen

info

Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης

SANTORINI ARTS FACTORY (SAF)

Παραλία Βλυχάδας, Σαντορίνη, 22860 85141 – 210 68 58 820

Διάρκεια: Έως 8 Οκτωβρίου 2017

Ώρες επίσκεψης: 10:00-18:00

Είσοδος ελεύθερη

Δανάη Στράτου
Keywords
Τυχαία Θέματα