OΛΜΕ: Συμμετοχή σε πανελλαδικό τριήμερο αντιφασιστικής δράσης

16:00 2/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΟΛΜΕ τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα που υπερψηφίστηκαν στο πρόσφατο συνέδριό της.

Η ομοσπονδία των εκπαιδευτικών αναφερόμενη στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αναφέρει στο ψήφισμά της τα εξής: «Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.Να βάλουμε τέλος στις ρατσιστικές επιθέσεις. Στη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής

καταγράφηκαν ήδη οι δολοφονίες και οι επιθέσεις κατά μεταναστών, συνδικαλιστών, νεολαίων που ξεκάθαρα αποδεικνύουν ότι λειτουργούσε ως μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση με το μανδύα πολιτικού κόμματος.

Μετά την είσοδό τους στη Βουλή, επιχείρησαν με τα τάγματα εφόδου να επιβάλλουν τον τρόμο, με ρατσιστικά πογκρόμ και επιθέσεις κατά των συνδικάτων, ώστε να διασπάσουν τους εργαζόμενους για λογαριασμό των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών φίλων τους».

Συνεχίζοντας η ΟΛΜΕ επισημαίνει πως: «Η ολοκλήρωση της δίκης πρέπει να σημάνει την αρχή του ξηλώματος της φασιστικής απειλής για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων. Γι’ αυτό στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις στο πλευρό των θυμάτων στα δικαστήρια μέχρι να πάνε φυλακή. Στηρίζουμε τις μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στη δολοφονική δράση της Χ.Α.

Το εργατικό λαϊκό Κίνημα να απομονώσει τη Χ.Α. από τους χώρους εργασίας και τις γειτονιές. Καλούμε σε τριήμερο πανελλαδικής δράσης στην τέταρτη επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στις 16-17-18 Σεπτέμβρη. Καλούμε σε μαζική αντίσταση ενάντια στο φασισμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα