OME-OTE: Ίσες ευκαιρίες – αξιοπρέπεια – εργασία για τα ΑμεΑ

20:33 1/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Mε πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών το 1992, καθιερώθηκε η 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και με αφορμή το παν-αναπηρικό συλλαλητήριο της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου, αρκετοί φορείς καλούν σε συμμετοχή.

Μεταξύ αυτών και αρκετές συνδικαλιστικές οργανώσεις όπως η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, η ΠΟΕΔΗΝ, το Συνδικάτο ΟΤΑ,

ενώ στον ήδη μεγάλο κατάλογο, προστέθηκε με απόφασή της και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Aναφερόμενη στην παγκόσμια ημέρα των ΑμεΑ, η ΟΜΕΟΤΕ, σχολιάζει: «Στόχος και σκοπός είναι η προώθηση δράσεων που επισημαίνουν και υπενθυμίζουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ (Άτομα ΜΕ Αναπηρία), καθώς και η ευαισθητοποίηση του συνόλου της κοινωνίας σε θέματα σεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας.

Στην Ελλάδα των μνημονίων και της λιτότητας, οι κοινωνικές παροχές – επιδόματα που αφορούν τα ΑΜΕΑ δυστυχώς δεν έχουν εξαιρεθεί από τις περικοπές. Παρά την πρόοδο που είχε σημειωθεί τα προηγούμενα χρόνια, κυρίως όσον αφορά την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ, η οικονομική συγκυρία του φαύλου κύκλου της ύφεσης καθιστά τις κρατικές παροχές ως μέτρα ασπιρίνης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων».

Συνεχίζοντας η ομοσπονδία αναφέρει πως: «Παράλληλα, αναδεικνύει την εταιρική κοινωνική ευθύνη ως τη μόνη ελπίδα σωτηρίας, για όσες εταιρίες είναι σε θέση να προσφέρουν.
Η ΟΜΕ – ΟΤΕ με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης στέκεται αλληλέγγυα και στηρίζει τον αγώνα των ΑΜΕΑ, για αξιοπρέπεια και ίση αντιμετώπιση, που καθημερινά δίνεται πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του Ομίλου ΟΤΕ να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2016 στις 10:00, καθώς και στην πορεία που θα ακολουθήσει στη Βουλή.
ΝΑΙ στις ίσες ευκαιρίες – ΝΑΙ στην αξιοπρέπεια – ΝΑΙ στην εργασία – ΟΧΙ στην περιθωριοποίηση – ΟΧΙ στην κοινωνική απομόνωση».

Σχετικές αναρτήσεις:

Πανελλαδική κινητοποίηση των ΑμεΑ στις 2 Δεκεμβρίου

Επείγουσα επιστολή στον Πρωθυπουργό από την Ε.Σ.Α.μεΑ.

Ι. Βαρδακαστάνης: «Σεβασμός των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία στην ΕΕ»

Συμμετοχή της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας στο παναναπηρικό συλλαλητήριο

Keywords
Τυχαία Θέματα