Kαλαμάτα: Θα συνεχίσει να έχει λόγο στα πολιτιστικά το Κ:21

09:50 5/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μπορεί η Καλαμάτα να μην κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης» για το 2021, το γραφείο υποψηφιότητας Κ:21 όμως και οι ίδιοι προφανώς άνθρωποι, θα συνεχίσουν να υλοποιούν ένα πλαίσιο δράσεων για την πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης. Το planB προβλέπει τη λειτουργία Τμήματος Πολιτιστικής Ανάπτυξης στη Φάρις, με τέσσερα στελέχη, με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ το χρόνο.

Το Τμήμα αυτό θα δημιουργήσει επιχειρησιακό σχέδιο πολιτιστικής ανάπτυξης στη βάση του προγράμματος διεκδίκησης

της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας», θα έχει την ευθύνη υποστήριξης της λειτουργίας του Μεγάρου Χορού, θα διαχειρίζεται το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού αλλά και άλλους φορείς πολιτισμού του δήμου.
Μάλιστα το περασμένο Σαββατο, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, είχε συνάντηση στο γραφείο του με τον επικεφαλής του Κ;21 Έκτορα Τσατσούλη και άλλα στελέχη για την «υλοποίηση του δεύτερου πλάνου δράσεων», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου. Σε αυτή, τονίζεται επίσης ότι «ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το Διευθυντή και τα στελέχη του Γραφείου για την προσπάθειά τους και την προσφορά τους στην πόλη και τους πληροφόρησε ότι θα υπάρξει αποφασιστική στήριξη στα θέματα πολιτισμού, όπως και αποδοχή των προτάσεων τους, γιατί το «πολιτιστικό και οργανωτικό κεκτημένο» από την προσπάθεια του Κ21 δεν πρέπει να χαθεί για την Καλαμάτα».

Keywords
Τυχαία Θέματα