Kαλαμάτα: Διάκριση σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κιθάρας για μαθητή του ΔΩΚ

10:02 22/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το β’ βραβείο (στην κατηγορία των νέων κιθαριστών) στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κιθάρας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Κιθάρας Παλαιού Φαλήρου, κέρδισε ο 16χρονος μαθητής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και του Αντώνη Κουφουδάκη, Άκης Σιψάς, .

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας σε ανακοίνωσή του συγχαίρει θερμά τον Άκη Σιψά και τον δάσκαλό του Αντώνη Κουφουδάκη και υπενθυμίζει ότι στις 9 Απριλίου ξεκινάει το 6ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης», στον οποίο υπάρχει

η προσδοκία ότι θα διακριθούν και άλλοι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου.

Ο διαγωνισμός στον οποίο διακρίθηκε ο καλαματιανός σολίστ, διοργανώθηκε από τους σολίστ κιθάρας Γιάννη Πετρίδη και Αλεξάνδρα Χριστοδήμου. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν ο σπουδαίος συνθέτης και μαέστρος Θεόδωρος Αντωνίου (τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός είχε μεγάλη συμμετοχή από όλη την Ελλάδα και εξαιρετικά υψηλό επίπεδο. Πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και οι διαγωνιζόμενοι που είχαν υποχρέωση να παίξουν και έργα Ελλήνων συνθετών ερμήνευσαν απαιτητικά έργα του ρεπερτορίου του εξάχορδου οργάνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα