Jeff Koons και Louis Vuitton κάνουν τις τσάντες τέχνη

16:26 11/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η «Μόνα Λίζα» του Λεονάρντο ντα Βίντσι, τα «Σταροχώραφα και Κυπαρίσια» του Βίνσεντ βαν Γκογκ, το «Κυνήγι της Τίγρης» του Ρούμπενς είναι μόνο ορισμένα από τα αριστουργήματα μεγάλων ζωγράφων, που εγκαινιάζουν το δημιουργικό project του οίκου μόδας Louis Vuitton, ο οποίος, σε συνεργασία με τον εκκεντρικό καλλιτέχνη Τζεφ Κουνς, αποφάσισε να προωθήσει προϊόντα

που να παραπέμπουν στην τέχνη ή -ως νέα αντικείμενα, προορισμένα για συγκεκριμένη χρήση- να αποτελούν ένα νέο δείγμα τέχνης.

Στο πλαίσιο της σειράς «Masters», οι τσάντες Louis Vuitton μετατρέπονται σε πολύχρωμους «καμβάδες» και όχι μόνο. Αυτή τη φορά, ο οίκος μόδας συνεργάζεται με τον σύγχρονο εικαστικό, Τζεφ Κουνς (γνωστό για τα γιγάντια μπαλόνια του σε σχήματα ζώων), ο οποίος υπογράφει τις δημιουργίες, βάζοντας δίπλα στο εμβληματικό «LV» μονόγραμμα του οίκου – που είναι σήμα κατατεθέν σε όλα τα προϊόντα του – τα αρχικά του δικού του ονόματος (στο ίδιο γραφιστικό ύφος).

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο παρισινός οίκος πραγματοποιεί συνεργασίες με «ονόματα». Η Σίντι Σέρμαν, ο Τακάσι Μουρακάμι και ο Ρίτσαρντ Πρινς έχουν βάλει το όνομά τους σε προϊόντα Louis Vuitton.

Η σειρά «Masters» θα είναι διαθέσιμη από τις 28 Απριλίου.

Πηγές: ΑΠΕ- ΜΠΕ /

Φωτογραφία:

Keywords
Τυχαία Θέματα