H «Ασκητική» του Ν. Καζαντζάκη στο Ηρώδειο

15:27 7/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση, «Ασκητική» που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές έρχεται για μία και μοναδική παράσταση, στον εμβληματικό χώρο του «Ωδείου Ηρώδου Αττικού», την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 21:00, στο πλαίσιο της 60ης επετείου – Έτος Ν.Καζαντζάκη 2017, με την υποστήριξη των εκδόσεων «Καζαντζάκη» και του ιδρύματος «Μ. Κακογιάννη».

Ο Πάνος Αγγελόπουλος παρουσιάζει την «Ασκητική» το μέγα φιλοσοφικό αυτό έργο του Νίκου Καζαντζάκη επιχειρώντας μια νέα πρωτοποριακή θεατρική

προσέγγιση συνδυάζοντας video art με νέες θεατρικές μεθόδους που θα συνοδεύουν τους ερμηνευτές-πρωταγωνιστές του έργου. Αναφέρει μάλιστα ότι η «Ασκητική» αποδεικνύεται ένα προφητικό έργο της εποχής μας, που μας παροτρύνει να σιωπήσουμε ώστε να αφήσουμε τον αληθινό εσωτερικό κόσμο μας, να ακουστεί, ενώ παράλληλα μας εξοικειώνει με τις μεγάλες αγωνίες, που μας οδηγούν στα λυτρωτικά συλλογικά οράματα. Μέσα από αυτό το φιλοσοφικό έργο, εκείνο που αναζητάς είναι το φως και μέσα από την αναζήτηση αυτή, βρίσκεις το βασικό σου στόχο, την απόλυτη ελευθερία.

Την παράσταση πλαισιώνουν τρία ζευγάρια από τρεις γενιές σπουδαίων ηθοποιών:

Νικήτας Τσακίρογλου, Κατερίνα Διδασκάλου

Τάσος Νούσιας, Μαρία Κίτσου

Χρήστος Καπένης, Mικαέλα Κυβεντίδου

και ο Μιχάλης Γιαννικάκης

Ομάδα 18 ηθοποιών –χορού- και συμμετοχή ενόργανου συνόλου.

«Ν΄αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί εγώ θα φταίω. Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ».

-Ν.Καζαντζάκης

Το φιλοσοφικό αυτό έργο που ο ίδιος θεωρούσε ως «το σπόρο απ’ όπου βλάστησε όλο το έργο του», αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενά του συγγραφέα, μέσα από το οποίο προσπαθεί να εκφράσει τα μεταφυσικά του πιστεύω. Μιλάει για τη μάχη του ανθρώπου με τις δυνάμεις της υλικής, πνευματικής και ηθικής φθοράς και την ανάδειξη εκείνων των ικανοτήτων και αρετών που τον ωθούν να μάχεται, να δημιουργεί και να ελπίζει…

Συντελεστές της παράστασης είναι επίσης οι:

Πάνος Αγγελόπουλος: Θεατρική προσαρμογή – Σκηνοθεσία

Δημήτρης Παπαδημητρίου: Μουσική

Mάιρα Βαζαίου: Σκηνικά

Γιάννης Ζημιανίτης: Μάσκες

Έρση Πίττα: Κίνηση

Νίκος Μυλωνάς: Video Αrt

Μαρία Καλίτση: Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων

«Α Σ Κ Η Τ Ι Κ Η» του Ν. Καζαντζάκη

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017, 21:00

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Τιμές Εισιτηρίων:

Διακεκριμένη 40 €, Α ζώνη 30 €, Β ζώνη 20 €, Άνω διάζωμα 15€, Ειδικές ομάδες 10 €

Προπώληση:

T. 211 1010050 | Εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών, Πανεπιστημίου 39

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα