Guardian: Εξαγωγές ζώων από την Ε.Ε με ηλεκτροσόκ -βασανιστήρια

13:53 2/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξυλοδαρμός, ηλεκτροσόκ, και παράνομες συνθήκες μεταφοράς προηγούνται της σφαγής των βοοειδών και προβάτων που εξάγονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή, αποκαλύπτει μυστική έρευνα που δημοσιοποιεί η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Revealed: exported EU animals subject to abuse and illegal conditions

— The Guardian (@guardian)

March 1, 2017

Το υλικό συγκέντρωσαν ακτιβιστές από την οργάνωση Animals International, Animal Welfare Foundation (AWF) και Tierschutzbund Zürichοι οποίοι εργάστηκαν μυστικά στην Κροατία και σε έξι χώρες της Μέσης Ανατολής και παρέδωσαν εικόνες και βίντεο που σοκάρουν.

Οι κυβερνήσεις της Ιρλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρουμανίας, της Ουγγαρίας, της Λιθουανίας και της Πολωνίας, από όπου γίνονται οι βάναυσες εξαγωγές, δεν απάντησαν στα αιτήματα για σχολιασμό, τονίζεται στο βρετανικό δημοσίευμα.

«Η ευθύνη για την εφαρμογή της νομοθεσίας έγκειται κατά κύριο λόγο στα κράτη μέλη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει περιορισμένη εξουσία για να επιβάλλει τη νόμιμη μεταχείριση των ζώων κατά τη μεταφορά και κατά τη σφαγή», απαντά εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Το Eurogroup for Animals, έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 700.000 υπογραφές καλώντας την ΕΕ «να θέσει τέρμα στις εξαγωγές- μαζικό βασανισμό των ζώων, η οποίες είναι σε μεγάλο βαθμό αόρατες για τους πολίτες της ΕΕ», τονίζει ο εκπρόσωπος της ομάδας, Reineke Hameleers.

Πολλές ΜΚΟ ισχυρίζονται ότι η Κομισιόν αγνόησε όλα τα αιτήματά τους, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης 1000 σελίδων με παραβάσεις, που παραδόθηκε στις Βρυξέλλες το 2006.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡοΓΡΑΜΜΑ,Guardian

Keywords
Τυχαία Θέματα