«GOLDMAN SACHS, Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3 (trailer)

18:20 17/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/11/2016, στις 21:00

Από τότε που η χρηματιστηριακή αγορά συνετρίβη, το βράδυ της 15 Σεπτεμβρίου του 2008, η Goldman Sachs, ή GS για συντομία, υπάρχει παντού: στην κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, στην ελληνική κρίση, στην βουτιά του ευρώ, και στην εκστρατεία για την πρόληψη της ρύθμισης των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Η επενδυτική τράπεζα που δημιουργήθηκε στη Νέα

Υόρκη το 1868 έχει χαράξει τη φήμη και την επιτυχία της δουλεύοντας αθόρυβα στο παρασκήνιο. Η GS ήταν Η τράπεζα, το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που ελέγχει τον κόσμο δουλεύοντας με απόλυτη μυστικότητα.
Αλλά σήμερα η GS αντιμετωπίζει μυριάδες κατηγορίες: παίζει καθοριστικό ρόλο στο φιάσκο των ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου, ωθεί αρκετούς από τους ανταγωνιστές της σε πτώχευση, βοηθάει χώρες όπως η Ελλάδα να κρύβουν τα ελλείμματά τους ενώπιον εικασιών σχετικά με την πτώση τους, συντελεί στην κατακρήμνιση του ευρώ, και επηρεάζει τον δείκτη τιμών καταναλωτή. Και όμως η GS έχει βγει μέσα από αυτή την κρίση πλουσιότερη και πιο ισχυρό από ποτέ. Το ντοκιμαντέρ θα οδηγήσει τους θεατές κατευθείαν στην καρδιά της τράπεζας που ελέγχει τον κόσμο.

Παραγωγή: Γαλλίας

Έτος παραγωγής: (2012)

Keywords
Τυχαία Θέματα