Fraser Corsan, ο 42χρονος άνθρωπος-πουλί (video)

19:30 22/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο 42χρονος, Fraser Corsan ετοιμάζεται σήμερα να «σπάσει» παγκόσμια ρεκόρ που έχει βάλει στόχο. Σύμμαχός του, η μεγάλη του καρδιά… κυριολεκτικά. Θα τα καταφέρει;

Ο Βρετανός έχει βάλει στόχο να πραγματοποιήσει προγραμματισμένο άλμα από αεροπλάνο αναπτύσσοντας ταχύτητα 250 μιλίων την ώρα, δηλαδή σχεδόν 400 χιλιόμετρα την ώρα, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα θερμοκρασίες -137 βαθμούς Κελσίου.

Σκοπός του είναι να συγκεντρώσει 1.000.000 λίρες για φιλανθρωπικό σκοπό.

Το παραμικρό λάθος σε αυτή τη διαδικασία μπορεί να μοιραίο καθώς θα έχει δευτερόλεπτα για

να προλάβει την έλλειψη οξυγόνου ή την τεράστια δύναμη G.

Όπως εξήγησε στη The Mirror, «κινούμαστε στα όρια. Εάν πάμε πιο ψηλά η πίεση θα πέσει οπότε οι πνεύμονες δεν θα δουλέψουν, οπότε χρειάζεται να φορέσω ένα πεπιεσμένο κοστούμι. Ο αέρας θα είναι τόσο κρύος που το αλκοόλ μπορεί πραγματικά να παγώσει».

Το άλμα από τα 42,000 πόδια θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Καλιφόρνια.

Μία εβδομάδα αργότερα θα καθίσει σε έναν ειδικό υπνόσακο ο οποίος θα κρέμεται από ένα μπαλόνι ζεστού αέρα καθώς θα ανεβαίνει στα 42, 000 πόδια πριν αποπειραθεί να κάνει το δεύτερο άλμα.

Ο Fraser, μπορεί να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις καθώς ανατομικά διαθέτει καρδιά 50% μεγαλύτερη από το κανονικό ενώ η χωρητικότητα των πνευμόνων του είναι επτά αντί για έξι λίτρα, γεγονός που βοηθάει στην άντληση του οξυγόνου στο σώμα του πιο αποτελεσματικά.

Η στολή του είναι εμπνευσμένη από τον ιπτάμενο σκίουρο και απαιτεί τεράστια ικανότητα και δύναμη για να πετάξει.

Ο Βρετανός έχει κάνει 1,300 άλματα, έχει ξοδέψει 56 ώρες σε ελεύθερες πτώσεις και έχει πετάξει 7,800 μίλια.

«Λατρεύω να πετάω, είναι το πιο παλιό όνειρο του ανθρώπου. Η θέα και η οι σχηματισμοί στα σύννεφα κόβουν την ανάσα. Είσαι ένα πουλί».

Πηγή: Daily Mail

Keywords
Τυχαία Θέματα
Fraser Corsan, 42χρονος -πουλί,Fraser Corsan, 42chronos -pouli