«Follies»: To θρυλικό μιούζικαλ του Sondheim σε απευθείας μετάδοση από το Olivier Theatre του Λονδίνου

12:06 8/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το θρυλικό μιούζικαλ του Αμερικανού Stephen Sondheim, «Follies», με τα 7 βραβεία Τόνι, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι λάτρεις του είδους, σε απευθείας μετάδοση από το Olivier Theatre του Λονδίνου, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής.

Η δορυφορική προβολή στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη (με αγγλικούς υπότιτλους) πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council, στο πλαίσιο της

σειράς National Theatre Live.

Τα καλλίγραμμα κορίτσια του «Follies» ανεβαίνουν για πρώτη φορά στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας φορώντας αστραφτερά κοστούμια στολισμένα με στρας και μακιγιάζ με γκλίτερ!

Το μιούζικαλ του Stephen Sondheim [Στίβεν Σόντχαϊμ], ο οποίος έχει βραβευτεί με Όσκαρ, Τόνι, Γκράμι και Ολιβιέ, επιστρέφει στη βρετανική πρωτεύουσα ύστερα από 15 χρόνια, σε μια φαντασμαγορική παραγωγή που έχει αποσπάσει πέντε αστέρια από τους Βρετανούς κριτικούς και είναι ήδη sold out!

Στη μουσικοθεατρική παράσταση του Λονδίνου συμμετέχει ένας θίασος 37 καλλιτεχνών, με πρωταγωνίστρια την εκπληκτική Imelda Staunton [Ιμέλντα Στόντον] (Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;) και τους Peter Forbes [Πίτερ Φορμπς], Philip Quast [Φίλιπ Κουάστ] και Janie Dee [Τζέινι Ντι] στους κεντρικούς ρόλους. Μαζί τους, 20μελής ορχήστρα. Μια εμπνευσμένη σκηνοθεσία από τον επίσης πολυβραβευμένο Dominic Cooke [Ντόμινικ Κουκ] (The Comedy of Errors), που αποδίδει πιστά τη λάμψη της χρυσής εποχής του μιούζικ χολ και του καμπαρέ.

«Follies»

Νέα Υόρκη, 1971. Στο θέατρο Βάισμαν, που την επομένη θα κατεδαφιστεί, έχει στηθεί ένα πάρτι. Τριάντα χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση εκεί, τα ηλικιωμένα πλέον μέλη του γυναικείου συγκροτήματος Follies πίνουν, τραγουδούν κι αραδιάζουν ψέματα.

NT LIVE – «Follies»

Moυσική – στίχοι: Stephen Sondheim (γενν. 1930)

Kείμενο: James Goldman

Συνολική διάρκεια: 2 ώρες και 10 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Συντελεστές

Σκηνοθεσία Dominic Cooke

Σκηνικά, κοστούμια Vicki Mortimer

Χορογραφία Bill Deamer

Μουσική επιμέλεια Nicholas Skilbeck

Ενορχηστρώσεις Jonathan Tunick

Μουσική διεύθυνση Nigel Lilley

Σχεδιασμός φωτισμών Paule Constable

Σχεδιασμός ήχου Paul Groothuis

Τιμές εισιτηρίων

8 € (φοιτητικά, AMEA) και 15 €

Μέγαρο Μουσικής

Τηλ.: 210 72.82.333

Keywords
Τυχαία Θέματα