Eπίθεση με ψαλίδι και ρόπαλο εναντίον εργαζομένων της ΔΕΗ

08:14 27/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σκηνές «άγριας δύσης» καταγγέλλει η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ ότι συνέβησαν στη Χαλκίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εργαζόμενοι της ΔΕΗ δέχονται επίθεση, καθώς σε άλλα σημεία της χώρας έχουν συμβεί παρόμοια περιστατικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωτοβάθμιου σωματείου: «Η Ε.ΤΕ./ΔΕΗ καταγγέλλει την πρωτοφανή τραμπούκικη επίθεση

εργολάβου καταμέτρησης κατά εργαζόμενων στην εργολαβία των καταμετρήσεων μέσα στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ Χαλκίδας!!! Η επίθεση που έκανε προς τους εργαζόμενους με πρόθεση τον ξυλοδαρμό μόνο ως εγκληματική ενέργεια μπορεί να χαρακτηριστεί δεδομένου ότι χρησιμοποίησε ψαλίδι για να επιτεθεί, καθώς και βαριά μεταλλικά αντικείμενα.. Ακολούθως, απειλώντας με ρόπαλο που έβγαλε από το αυτοκίνητό του, περιφερόταν στον αύλειο χώρο του ΔΕΔΔΗΕ όπως ευκρινώς έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας!!!

Τέτοιοι νταήδες δεν έχουν καμία θέση μέσα σε γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ. Καλούμε τον αρμόδιο Διευθυντή να εφαρμόσει τα νόμιμα (όπως προβλέπει η σύμβαση άλλωστε) και να τον απομακρύνει, από τη στιγμή μάλιστα που έχει δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων στην περιοχή Χαλκίδας με λανθασμένες, ανύπαρκτες και εκπρόθεσμες ενδείξεις….»

Συνεχίζοντας η ΕΤΕΔΕΗ σχολιάζει πως: «Οι εργαζόμενοι, μετά τους μισθούς γαλέρας για 12ωρη απασχόληση, τις υποχρεωτικές-απλήρωτες υπερωρίες, τους απλήρωτους μισθούς, τα δώρα κλπ έχουν να αντιμετωπίσουν και τους ξυλοδαρμούς των εργολάβων αν αρνηθούν να εργάζονται σε τέτοιες απάνθρωπες-μεσαιωνικές εργασιακές συνθήκες…

Η Ε.ΤΕ. έχει επισημάνει ότι η εργολαβοποίηση των καταμετρήσεων και η λήψη ενδείξεων από ανακυκλούμενο άπειρο προσωπικό έχει σαν αποτέλεσμα την έκδοση λογαριασμών με λανθασμένες ενδείξεις ή συνεχόμενων έναντι λογαριασμών και τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των πελατών καθώς επίσης και την έξαρση των ρευματοκλοπών.

Καλούμε την διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, προσλαμβάνοντας το απαραίτητο προσωπικό για την σωστή λήψη των ενδείξεων, να απομακρύνει άμεσα τους εργολάβους που έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την επιχείρηση. Ο μύθος του χαμηλού κόστους των εργολαβιών έχει καταρριφθεί από το νέο μισθολογικό κόστος καθώς και από τις χιλιάδες εργατοώρες που σπαταλιούνται από το μόνιμο προσωπικό για την διόρθωση σφαλμάτων και δεν υπολογίζονται στο κόστος εργολαβίας.

Τέλος είναι δύσκολο να αποτιμηθεί σε χρήμα το κόστος των ρευματοκλοπών που έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας και θα είχαν αποτραπεί στο μεγαλύτερο ποσοστό με την χρήση έμπειρων-μόνιμων καταμετρητών».

Keywords
Τυχαία Θέματα