Eιδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 6-06-2017

11:22 6/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΔΠΘ

ΕΔΕ για το περιστατικό ξυλοδαρμού φοιτήτριας στο ΤΕΦΦΑ

Σοκ στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στην τοπική κοινωνία προκάλεσε η είδηση του άγριου ξυλοδαρμού φοιτήτριας από συμφοιτητές της των ΤΕΦΑΑ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Κομοτηνή.
Το περιστατικό ξεκίνησε με μια πολύ ασήμαντη αφορμή, σύμφωνα με τις καταγγελίες της φοιτήτριας.
Η φοιτήτρια, κατήγγειλε τον εκφοβισμό που δέχτηκε και τον άγριο ξυλοδαρμό και η υπόθεση

έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.
Σημειώνεται πως καθώς το περιστατικό σημειώθηκε τέλη Απριλίου αρχές Μαΐου και ‘ίσως να έχει σχέση και με τις φοιτητικές εκλογές,
Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Πρύτανης του ΔΠΘ, Αθανάσιος Καραμπίνης και έδωσε εντολή να διενεργηθεί αμέσως ΕΔΕ για το θέμα, στην κοσμήτορα της Σχολής Μαρία Μιχαλοπούλου.
Στο Πανεπιστήμιο διατείνονται οι υπεύθυνοι πως θα ρίξει φως στην υπόθεση και παράλληλα θα προσπαθήσει να προασπίσει και να προστατεύσει όλους τους φοιτητές.

Αυτοδιοίκηση

«Άδεια» η κινητοποίηση από κόσμο -πλην φορέων-στη Μέστη

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στον κόμβο της Μέστης -στα σύνορα των νομών Ροδόπης Έβρου- η πρώτη παράσταση διαμαρτυρίας των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραγωγικών φορέων και συλλόγων, ενάντια στην εγκατάσταση διοδίων στην Εγνατία οδό.
Ωστόσο στην πρώτη αυτή κινητοποίηση το παρόν των πολιτών ήταν εξαιρετικά υποτονικό, ενώ δεν γέμισε ούτε το λεωφορείο που έβαλε ειδικά για την περίσταση ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης.
Κοινή συνισταμένη των δηλώσεων των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ήταν πως η ανάπτυξη δεν μπορεί να συμβαδίσει με διόδια, ειδικά σε μια ακριτική περιοχή που είναι η Θράκη.
Το παρόν τους έδωσαν και ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης , Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος δεσμεύθηκε να επανέρχεται συχνά πυκνά με κοινοβουλευτικές ερωτήσεις για το στοπ στα διόδια. Επίσης παρών ήταν και το μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως πρέπει να δοθεί έμφαση στην καταπολέμηση της ανεργίας. Στην κινητοποίηση παρουσία είχε και η Λαϊκή Ενότητα με τον Λεωνίδα Χέλη από την Αλεξ-πολη.
Οι εκπρόσωποι των φορέων δήλωσαν πως θα στραφούν και στην Ελληνική Δικαιοσύνη καθώς υπάρχουν νομικά κενά στην σύμβαση και στους περιβαλλοντικούς όρους του έργου της κατασκευής των διοδίων.

Κόμματα

Δήλωση Δημήτρη Χαρίτου για τα διόδια

Την ανάγκη να υλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό η εγκατάσταση ενός ενιαίου συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων με αναλογική και δίκαιη χρέωση για τους χρήστες με βάση την χιλιομετρική απόσταση που διανύουν υπογραμμίζει με δήλωσή του το μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου κάνοντας λόγο να υπάρξει πρόνοια για την μετακίνηση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, άνεργων , ΑΜΕΑ και άλλων. «Θέλω να εκφράσω την πολιτική μας βούληση να παραμείνει με το σημερινό καθεστώς ο αυτοκινητόδρομος στην εταιρία Εγνατία Α.Ε, δηλαδή υπό δημόσιο έλεγχο γιατί κατά την γνώμη μας αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο εθνικής σημασίας για την περιοχή», τονίζει ο κος Χαρίτου, υποστηρίζοντας το αίτημα για την κατάργηση και την μη εγκατάσταση νέων μετωπικών και πλευρικών διοδίων στην Εγνατία.

Εκπαίδευση

Πανελλήνιες Εξετάσεις από σήμερα

Αρχίζει σήμερα, ο Γολγοθάς για τις Πανελλήνιες 2017.
Πρεμιέρα με την Έκθεση – Νεοελληνική γλώσσα για τα ΕΠΑΛ, ενώ αύριο εξετάζεται η Νεοελληνική Γλώσσα για τα ΓΕΛ.
Για τα ΕΠΑΛ, οι Πανελλήνιες 2017 θα διαρκέσουν από τις 6 έως και τις 21 Ιουνίου, ενώ για τα ΓΕΛ , από τις 7 έως τις 19 Ιουνίου.
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες, μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου.
Φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα μπορούν να εισάγονται και σε σχολές των ΑΕΙ αντίστοιχες των τομέων που σπούδασαν με τις ίδιες εξετάσεις και σε ειδικό ποσοστό 1%.
Στη «μάχη» ρίχνονται 104.965 υποψήφιοι διεκδικώντας μια από τις 70.726 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Σε ότι αφορά την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ρίχνονται στη μάχη των εξετάσεων, για τα ΓΕΛ 4.470 υποψήφιοι και για τα ΕΠΑΛ 1.334.

Πρωτογενής Τομέας

Β. Αποστόλου: Προτεραιότητα του ΥΠΑΑΤ η στήριξη της Ελληνικής αμπελουργίας και οινοποιίας

Ο στρατηγικός σχεδιασμός για τη στήριξη της Ελληνικής αμπελουργίας και της Οινοποιίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε πρόσφατα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, με την Εθνική Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου.
Στη συνάντηση επισημάνθηκε η αναγκαιότητα του αμπελουργικού σχεδιασμού στη χώρα μας, καθώς και του προσδιορισμού του παραγωγικού μοντέλου, στο πλαίσιο μιας βιώσιμης διαχρονικά και ανταγωνιστικής αμπελουργίας με την αναβάθμιση και την ανάδειξη της θέσης του ελληνικού οίνου στις διεθνείς αγορές.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι εντός του έτους θα καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί.
Ο κ. Αποστόλου υπογράμμισε ότι το ΥΠΑΑΤ στηρίζει και θα στηρίξει έμπρακτα τον αμπελο-οινικό τομέα τόσο με το πρόγραμμα για την αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελώνων που στοχεύει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, όσο και με τα ειδικά επιχειρησιακά προγράμματα και τα ειδικά προγράμματα προώθησης οίνου σε τρίτες χώρες που αποτελούν μοχλό ανάπτυξης για τον κλάδο.

Υπουργική Απόφαση του Αν. ΥΠΑΑ&Τ, Γιάννη Τσιρώνη, για την αξιοποίηση της υδατοκαλλιεργητικής δυναμικότητας

Ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ανάπτυξη του κλάδου της υδατοκαλλιέργειας, εξέδωσε την Υπουργική Απόφαση «Όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία μοριοδότησης για τη μίσθωση θαλάσσιων και λιμναίων υδάτινων εκτάσεων της παραγράφου 4 του άρθρου 7 του σχετικού νόμου.
Πρόκειται για μια απόφαση που αποτελείται από σειρά κανονιστικών πράξεων των εξουσιοδοτικών διατάξεων του νόμου 4282/2014 για την Ανάπτυξη των Υδατοκαλλιεργειών, η οποία ρυθμίζει θέματα μιας οικονομικής δραστηριότητας που μπορεί να προσφέρει πολλά στην χώρα.
Με τη συγκεκριμένη απόφαση καθορίζεται η διαδικασία για την παραχώρηση και μίσθωση υδάτινων εκτάσεων που παρέμεναν ανενεργές από υδατοκαλλιεργητική δραστηριότητα μετά την για οποιοδήποτε λόγω παύση της λειτουργίας παλιότερων μονάδων που λειτουργούσαν σε συγκεκριμένες θέσεις.
Δίνεται επίσης η δυνατότητα μέσω μιας συγκεκριμένης διαδικασίας και με ένα σύστημα κριτηρίων να ιδρυθούν νέες μονάδες σε συντομότερο χρονικό διάστημα από ότι με τη συμβατική διαδικασία.
Εκκλησία

Η Μητρόπολη Ξάνθης ζήτησε να διαγραφούν αναρτήσεις περί θαυμάτων

Τη διαγραφή των αναρτήσεων στη σελίδα Μετοχίου στο Γέρακα Ξάνθης, που έκανε λόγο για θαύμα που έσωσε τη ζωή του 16χρονου, που είχε πέσει από την οροφή του Κολυμβητηρίου ζήτησε η Μητρόπολη Ξάνθης, με αφορμή την αναπαραγωγή τους από μερίδα των ΜΜΕ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη παίρνει αποστάσεις, επισημαίνει ότι είναι και αντι-ευαγγελική πρακτική και κάνει λόγο για υπερβολή που συχνά συνοδεύει τέτοιου είδους αναρτήσεις.
Η συγκεκριμένη ανάρτηση διαγράφηκε.

Περιβάλλον

Αφίξεις-επανευρέσεις και καταγραφές λευκού πελαργού στο ΕΠΑΜΑΘ

Βάσει των δεδομένων του προγράμματος παρακολούθησης που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης από το 2012 στην ευρύτερη περιοχή, προκύπτει ότι τη φετινή περίοδο οι πρώτες αφίξεις των πελαργών στους τόπους αναπαραγωγής σημειώθηκαν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.
Οι αφίξεις στις φωλιές καταγράφονταν με γοργό ρυθμό σε όλη την έκταση της περιοχής μελέτης, με το μέγιστο κύμα των πουλιών να καταφθάνει στην περιοχή μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μάρτη. Βάσει των τελευταίων καταγραφών που πραγματοποιήθηκαν με τις μετρήσεις του Απριλίου, πάνω από το 80% του συνόλου των φωλιών λευκών πελαργών της ευρύτερης περιοχής του ΕΠΑΜαΘ έχει ήδη ενεργοποιηθεί (Καβάλα 75%, Ξάνθη 85%, Ροδόπη 87%). Όπως κάθε χρόνο όμως, πριν από τις πρώτες αφίξεις των πελαργών ολοκληρώνονται όλες οι επιδιορθώσεις των φωλιών που υπέστησαν βλάβη κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όπως και οι τοποθετήσεις των νέων καλαθιών σε επιλεγμένες θέσεις, σε συνεργασία με τους Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Πολιτισμός

9ο Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής

Η Ξάνθη από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο αφουγκράζεται τους ήχους της ανατολής. Συναυλίες, εργαστήρια, αφηγήσεις και αφιερώματα.. / Εξαιρετικές μουσικές σε πανέμορφους χώρους…

Ολοκλήρωση των μαθημάτων Αρχαίων Ελληνικών

Ολοκληρώνονται τα μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών για ενήλικες και Ιστορίας/Πολιτισμού Θράκης στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, για 17 χρόνια.

Για 12η χρονιά παρουσιάζεται με την ευθύνη του διδάσκοντα των τμημάτων Θανάση Μουσόπουλου το ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΤΑΛΗΚΤΗΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑ αύριο και ώρα 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Π των Καπναποθηκών.
Φέτος, με την ευκαιρία του Παγκόσμιου Εορτασμού των 2400 χρόνων από τη γέννηση του Αριστοτέλη, οι σπουδαστές και σπουδάστριες των τμημάτων μιλούν για τη ζωή και το έργο του Σταγειρίτη σοφού.
Η βραδιά θα κλείσει με Δημοτικά Τραγούδια της Χαλκιδικής, που θα αποδώσει ο Αναστάσιος Δασκαλόπουλος.

Αφιέρωμα στον Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι από την ΦΕΧ

Η Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΧ έχει τον Ιούνιο τις Τρίτες σήμερα 13- 20 & 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 αφιέρωμα στον Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι στις [21.00]στο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ.
Οι ταινίες του, ένα αμάλγαμα παραισθησιογόνου σουρεαλισμού, με θρησκευτικές, σχεδόν μυστικιστικές αναφορές, καθηλώνουν τον θεατή χάρη στην τελειότητα τους.

Αστυνομικό Δελτίο

Εξιχνιάστηκαν 6 κλοπές δικύκλων και 5 διαρρήξεις καταστημάτων, στο νομό Ξάνθης

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες αστυνομικές έρευνες, έξι (6) κλοπές δίκυκλων οχημάτων και πέντε (5) διαρρήξεις καταστημάτων, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα 14-3-2017 έως 1-6-2017, σε χωριά και την πόλη της Ξάνθης.
Σχηματίσθηκε δικογραφία από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών, ηλικίας 14, 15, 16 και 16 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Συνελήφθη προχθές (1-6-2017) το βράδυ, στην Ξάνθη, από τους παραπάνω αστυνομικούς, ένας από τους δράστες, ηλικίας 16 ετών.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Σύλληψη ημεδαπού κατηγορούμενου για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και κλοπή.
Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε για τον 49χρονο περιλαμβάνεται επίσης και το αδίκημα της κλοπής καθόσον, όπως προέκυψε, την παραπάνω ποσότητα καπνού είχε αφαιρέσει από εγκαταστάσεις συνεταιρισμού στην πόλη της Ξάνθης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Keywords
ΕΡΤ, ιλχάν αχμέτ, τεφαα, κομοτηνη, μαΐου, δπθ, εδε, φως, διοδια, συριζα, αμεα, κος, πανελληνιες 2013, επαλ, ιουνίου, αει, υπαατ, αναδιαρθρωση, μμε, καβαλα, ξανθη, φεχ, ιστορικο, συλληψεις, ημεδαπός, κινηση στους δρομους, εκλογες, πανελληνιες 2011, θεματα πανελληνιων, βασεις πανελληνιων, Καλή Χρονιά, πανελληνιες 2012, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, πανελληνιες, θεμα εκθεσης 2012, βασεις 2012, εκλογες 2014, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, ημεδαπός, δημοτικα τραγουδια, δημοκριτειο, χωρες, το θεμα, αμεα, γνωμη, δπθ, εδε, εθνικη, επαλ, θεμα, θρακη, μμε, πλαισιο, προγραμμα, σχολες, ταινιες, τεφαα, τραγουδια, φως, ωρα, αγριο, αει, αυξηση, αλεξ, αφιξεις, αφορμη, αχμετ, βραδια, βραδυ, γλωσσα, γολγοθας, διαστημα, δυνατοτητα, δημοσιο, δηλωση, δοθει, εγνατια, ευκαιρια, αιθουσα, εκθεση, εκπαιδευση, εξετασεις, εξι, ερευνες, εταιρια, ετων, ευθυνη, ζωη, υποθεση, θαυμα, ιδρυμα, ιλχάν αχμέτ, ιστορικο, κυμα, κλοπη, κος, κρασι, λεωφορειο, λεσχη, λογο, μαΐου, μαρια, νεοελληνικη γλωσσα, οχηματων, προγραμματα, πρυτανης, σειρα, τμημα, υπαατ, φεστιβαλ, φεχ, φοιτητρια, φωλιες, φορα, αγορες, δημητρης, δημοτικα, εμφαση, ερωτησεις, χωρα, ιουνίου, θεματα, θεσεις, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα