Eιδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:59 18/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 3 περίπου χθες το απόγευμα στην περιοχή του Πλαταμώνα Καβάλας καίγοντας χαμηλή βλάστηση. Για την αντιμετώπισή της κινητοποιήθηκαν 39 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ επιχείρησαν δύο PZL και ένα ελικόπτερο.
Στο μεταξύ, χωρίς ρεύμα έμειναν τα χωριά Πλαταμώνας, Διπόταμος και Λεκάνη του δήμου Νέστου, λόγω καταστροφών που προκάλεσε η πυρκαγιά στα καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος.

** Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη περιλαμβάνονται στις περιοχές όπου ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι υψηλός, ενώ πολύ υψηλός είναι στο νότιο τμήμα του Έβρου.

** Στα βήματα της αρχαίας Εγνατίας οδού θα βαδίσουν Ιταλοί ερευνητές και φοιτητές, στο πλαίσιο του προγράμματος ιταλικής ΜΚΟ και Πανεπιστημίου της Βενετίας, που επιχειρεί να αναβιώσει τη διαδρομή. Οι συμμετέχοντες από αύριο Σάββατο 19 Αυγούστου και ως τις 31 του μηνός, θα περπατήσουν τη διαδρομή ΘεσσαλονίκηΚαβάλα, ακολουθώντας την πιθανή πορεία της αρχαίας Εγνατίας.

** Υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 54χρονου ημεδαπού, εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνες αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας Καβάλας. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 32χρονου ημεδαπού, ο οποίος έπεισε τον 54χρονο για να αγοράσει κινητήρα αυτοκινήτου (τον οποίο δεν παρέδωσε ποτέ) να του αποστείλει, με ταχυδρομική επιταγή, το ποσό των 600 ευρώ.

** Δικογραφία σχηματίσθηκε για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, σε βάρος 66χρονου που επέτρεψε να περιφέρονται χωρίς κατάλληλη ανθρώπινη επίβλεψη, 5 βοοειδή, ιδιοκτησίας του, στις οδούς και παρακείμενες εκτάσεις του Χαλκερού Καβάλας.

** Νέα δικογραφία σε βάρος ατόμου που παραβίασε το μετρητή ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι του σε χωριό της Καβάλας. Πρόκειται για 55χρονο που κατηγορείται ότι έκλεβε ρεύμα από το 2013 έως το 2017.

** Ιατρικό συνέδριο με θέμα την Βιοηλεκτρική ιατρική «Διάγνωση και θεραπεία ασθενών: αποκρυπτογραφώντας το νευρικό σύστημα με τη βοήθεια της τεχνολογίας», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην Δράμα, στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου.
Ακόμη, θα υπάρξει εισήγηση με θέμα τις εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας στην θεραπεία του εγκεφαλικού επεισοδίου.

** Συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή οι εκδηλώσεις του 3ου Via Egnatia στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Απόψε στο Πάρκο Φαλήρου θα παρουσιαστεί η μουσικοχορευτική παράσταση «Ξενιτεμένο μου πουλί» του Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ ενώ την Κυριακή οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στο Ακόντισμα της Νέας Καρβάλης με τα χορευτικά σχήματα της Στέγης Πολιτισμού. Από 1 έως 9 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα παρουσιαστεί στο Καλογερικό της Θάσου η έκθεση φωτογραφίας Ελλάδας- Ρωσίας.

** Τη κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντώ «Γουρούνι στο σακί», παρουσιάζει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτη, στο πλαίσιο του 60ου Φεστιβάλ Φιλίππων. Θα δοθούν δύο παραστάσεις, την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο Φρούριο Καβάλας.

** Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα