EKA: Επιτυχής η κινητοποίηση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

17:08 12/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον απολογισμό του για τη συμμετοχή του, αλλά και συνολικά για όλες τις δραστηριότητες των συνδικάτων, που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της 81ης Διεθνούς Εκθέσεως της Θεσσαλονίκης, δημοσιοποίησε το εργατικό κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ).

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας,

με πολλά σωματεία του και εργαζομένους, συμμετείχε δυναμικά στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενώνοντας τις δυνάμεις του με τα εργατικά κέντρα, τις ομοσπονδίες και τους εργαζόμενους όλης της χώρας. Διαδηλώσαμε ενάντια στα νέα πρόσθετα μέτρα ακραίας λιτότητας, που θα καταργήσουν κάθε παροχή εργασιακής και κοινωνικής ασφάλειας, ενάντια στην απλήρωτη εργασία που αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς.

Το ΕΚΑ, ως το μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας μας, με αφορμή τη φετινή ΔΕΘ, μαζί με τα σωματεία – μέλη του, πήρε την πρωτοβουλία να ανοίξει μια ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση, τόσο σε επίπεδο κοινωνίας όσο και σε επίπεδο εργαζομένων, για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης των Δημοσίων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (όπως τις ονομάζουμε και όπως πρέπει να είναι) και εν γένει για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα Δημόσια Αγαθά».

Συνεχίζοντας το ΕΚΑ τονίζει: «Και τούτο διότι, μετά την υπογραφή από τη σημερινή Κυβέρνηση του 3ου Μνημονίου τον Ιούλιο του 2015, στο οποίο προβλέπεται μετά το ΤΑΙΠΕΔ, η σύσταση του λεγόμενου Υπερταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, στο οποίο εκχωρείται τελεσίδικα προς πώληση το σύνολο σχεδόν των δημοσίων επιχειρήσεων και της δημόσιας περιουσίας της χώρας μας, οι συνέπειες για την εθνική μας οικονομία και την παραγωγική ανασυγκρότησή της είναι καταλυτικές.

H θεμελιώδης προσέγγιση του εργατικού μας κινήματος σε ό,τι αφορά την οικονομία και την ανάπτυξη είναι ξεκάθαρη: ο δημόσιος τομέας, απαλλαγμένος από τις παθογένειες του ελέγχου του από τις κυβερνήσεις, του πελατειακού συστήματος, του βολέματος των ημετέρων κλπ. πρέπει να είναι βασικό εργαλείο και μέσο της παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της χώρας, στο πλαίσιο της οποίας οι εργαζόμενοι αλλά και ευρύτερα η κοινωνία πρέπει να λαμβάνουν ποιοτικά και υψηλού επιπέδου αγαθά και υπηρεσίες χωρίς αποκλεισμούς, με άμεση πρόσβαση για όλους».

Keywords
Τυχαία Θέματα