ECHOCITIZEN-ΕCHOPOLIS 2017

14:49 20/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο πλαίσιο της δράσης ECHOCITIZEN-ΕCHOPOLIS 2017, θα διεξαχθεί διαγωνισμός με θέμα «Η πόλη μου, ήχοι και συγκινήσεις».

«Tι είναι η καρδιά μιας πόλης; Η ψυχή μιας πόλης; Πώς γνωρίζει κανείς μια πόλη; Πώς μπορείς να γνωρίσεις την πόλη σου;» ρωτά o συγγραφέας και δοκιμιογράφος Georges Perec.

Οι κάτοικοι των πόλεων βιώνουν καθημερινά αυτή την εμπειρία: η πόλη διηγείται τα όνειρά μας, τις επιθυμίες μας, τις λύπες μας, τις καθημερινές χαρές μας. Είναι κατασκευασμένη από συναισθήματα, συγκινήσεις και ήχους που μας λένε πώς ζούμε ή πως μπορούμε να ζήσουμε μαζί.

Αν,

λοιπόν, είστε νέοι 15-22 ετών, ελάτε να μας μιλήσετε για τους ήχους της πόλης σας, για τα συναισθήματά της, τις συγκινήσεις και τις εικόνες της, σε χρόνο ενός λεπτού.

Με ένα μοναδικό περιορισμό:

να χρησιμοποιήσουν το κινητό τους τηλέφωνο για να μας περιγράψουν την πόλη τους και τους ήχους της, να αδράξουν τις συγκινήσεις της…Οι συμμετέχοντες καλούνται να υλοποιήσουν ηχητικό αρχείο ή βίντεο διάρκειας 1 min με θέμα τις ηχητικές συγκινήσεις, είτε θετικές, είτε αρνητικές μέσα στην πόλη.

Τα ηχητικά αρχεία (Mp3) ή βίντεο (Mp4) με θέμα «Αθήνα : Η πόλη μου ένα ηχόνειρο» θα γυριστούν με κινητό τηλέφωνο και θα μονταριστούν εντός ή εκτός τηλεφώνου. H προθεσμία εγγραφής μέχρι τις 22 Νοεμβρίου 2017 ενώ η υποβολή του έργου μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου 2017.

Ο διαγωνισμός θα διευθύνεται από μια κριτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από καλλιτέχνες, μουσικούς, sound designers, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, επαγγελματίες της πόλης, αρχιτέκτονες, πολεοδόμους, κοινωνιολόγους και ψυχολόγους, οι οποίοι θα αποφασίσουν την απονομή του βραβείου καλύτερου ηχοτοπίου και του βραβείου καλύτερου σεναρίου. Τα βραβεία θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή που θα οργανωθεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στις 18 Δεκεμβρίου 2017.

ECHOCITIZEN-ΕCHOPOLIS 2017

«Η πόλη μου, ήχοι και συγκινήσεις»

Προθεσμία Εγγραφής: Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Υποβολή Έργου: Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Απονομή Βραβείων: 18 Δεκεμβρίου 2017 (Πάντειο Πανεπιστήμιο)

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της SDMed ή απευθυνθείτε στην ΜΚΕ SDMED χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική διεύθυνση echocitizen@sd-med.org υπόψη κας Μαρίας Παπαδάκη.

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα