Die Linke:Είμαστε απολύτως κατά του Grexit- Αντιδράσεις

17:30 22/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Είμαστε απολύτως κατά του Grexit υπογράμμισε η επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς, ευρωβουλευτής του γερμανικού κόμματος Η Αριστερά (Die Linke), Γκάμπι Τσίμερ, ενώ χαρακτήρισε προσωπικές τις απόψεις της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του Die Linke, Σάρα Βάγκενκνεχτ σχετικά με το ζήτημα αυτό. Στις δηλώσεις περί Grexit αντέδρασαν έντονα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Βάγκενκνεχτ υποστήριξε σε συνέντευξη ότι αν η Ελλάδα έχει κάποια προοπτική εντός της ευρωζώνης

θα το αποφασίσει σε τελευταία ανάλυση ο ελληνικός λαός. Πρόσθεσε ωστόσο ότι κάποια στοιχεία συνηγορούν στο ότι η οικονομική ανάκαμψη εκτός του στενού αυτού κορσέ θα ήταν κατά κάποιο τρόπο ευκολότερη.

Όχι η άποψη της κ. Βάγκενκνεχτ και ίσως και κάποιων άλλων αριστερών στην Ευρώπη, ότι ίσως να ήταν προτιμότερη η έξοδος από την ευρωζώνη, δεν ισχύει γενικά για το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς «Die Linke». Ήμασταν πάντοτε εναντίον της λύσης αυτής. H άποψη αυτή είναι η προσωπική άποψη της Σάρα Βάγκενκνεχτ και μεμονωμένων αριστερών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Η άποψη του κόμματός μας ήταν πάντοτε κατά του Grexit. Δεν συμμερίζομαι καθόλου την άποψη ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα έκανε τη ζωή των Ελλήνων πολιτών πιο εύκολη αν εισαχθεί ένα εθνικό νόμισμα, σημείωσε η Γερμανίδα Ευρωβουλευτής.

Αντιδράσεις κομμάτωνΝΔ:Tι έχει να πει ο Τσίπρας για την πρόταση του DIE LINKE για το Grexit

Μία σειρά από ερωτήματα διατυπώνει η ΝΔ στον πρωθυπουργό με αφορμή δήλωση της επικεφαλής του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς «Die Linke», Σάρα Βάγκενκνεχτ με την οποία προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Η Πειραιώς υπενθυμίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας στις 16 Δεκεμβρίου, είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με αντιπροσωπεία του κόμματος, ενώ παράλληλα μίλησε στο συνέδριό του στο Βερολίνο.

Ζητά δε να ενημερωθεί:

-Εάν είχε γνώση ο κ. Τσίπρας για την επίσημη θέση του «Die Linke», όπως εκφράστηκε μέσω της επικεφαλής του.

-Εάν συζητήθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα στη συνάντηση και, αν ναι, ποια ήταν η αντίδρασή του.

-Εάν καταδικάζει η Κυβέρνηση τη θέση που διατύπωσε το «Die Linke» στο Ευρωπαϊκό Κόμμα της Αριστεράς.

ΠΑΣΟΚ: Η σιωπή είναι συνενοχή

Τι έχει να πει ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Παπαδημούλης για τις δηλώσεις του γερμανικού αδερφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, «Die Linke» που προτείνει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ; Εδώ και τώρα οφείλουν να καταδικάσουν, όσους παίζουν με την θέση της Ελλάδας στο ευρώ.Σε κάθε άλλη περίπτωση, η σιωπή είναι συνενοχή ήταν το σχόλιο του Παύλου Χρηστίδη, εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα