Crοssing Borders: ανάληψη πρωτοβουλιών από τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα

10:25 11/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με γενικό συμπέρασμα ότι πρέπει να αναπτυχτούν πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ευρώπης για να σταματήσουν οι εγκληματικές πολιτικές στο προσφυγικό ολοκληρώθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη το τετραήμερο διεθνές συνέδριο για το προσφυγικό.

Η Ιταλίδα ακαδημαϊκός Francesca Coin τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η ιστορία γράφεται μπροστά μας και παρά τις διαφωνίες μας που ωστόσο θα μας βοηθήσουν να πάμε ένα βήμα παραπέρα, θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο που θα ασχοληθεί με όλα αυτά τα ζητήματα που αναπτύξαμε και έχουν να κάνουν με

αυτή την κρίση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση της κούρδισας ακτιβίστριας Feyzi Ismail που είπε ότι πρέπει να ενώσουμε τις διάφορες πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην Ευρώπη.

Ο Στράτος Γεωργούλας καθηγητής του πανεπιστημίου Αιγαίου κατέληξε λέγοντας ότι έχει μεγάλη σημασία να συνεχίσουμε τον αγώνα να αντισταθούμε στον νεοφιλελευθερισμό και το φασισμό. Να αγωνιστούμε μαζί ενάντια στη λειτουργία των HOT SPOT , ενάντια στους πολέμους, ενάντια σε κάθε πηγή κρατικού εγκλήματος συμπεριλαμβανομένου στη διαχείριση του προσφυγικού.

Ο Τony Bunyan διευθυντής του Statewatch (που ενθαρρύνει τη δημοσίευση της ερευνητικής δημοσιογραφίας στην Ευρώπη) είπε ότι σε κατάσταση απόγνωσης η παραελίτ της Ευρώπης προχώρησε σε αυτή τη συμφωνία με την Τουρκία για την επιστροφή σε αυτή όσων περνάτε τα σύνορα. Συμφωνώντας ακόμα και η Ύπατη αρμοστεία όταν διαπίστωσαν ότι η Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα άλλαξαν τους νόμους. Πολλοί δεν έχουν μάθει τι αποφάσισαν στην Ευρώπη στις 7 Ιουνίου: την εφαρμογή και πάλι στην Ελλάδα της συνθήκης του Δουβλίνου που αυτό σημαίνει ότι όσοι από πέρυσι πέρασαν τα σύνορα θα επιστρέψουν στην Ελλάδα και από κει στην Τουρκία. Όσοι συμφωνούν με αυτό θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα