Coradia iLint: Το πρώτο τρένο με μηδενικές εκπομπές ρύπων

15:29 28/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πρώτο τρένο στον κόσμο που κινείται από ένα σημείο σε ένα άλλο, χωρίς να εκπέμψει ούτε ένα μόριο διοξειδίου του άνθρακα, κατασκεύασε η γαλλική εταιρεία Alstom.

Ο αντιπρόεδρος της Alstom Γερμανίας– Αυστρίας, Ντιντιέ Πφλέγκερ, ανέφερε στο Designboom: «Η δοκιμαστική διαδρομή (του τρένου) είναι σημαντικό ορόσημο τόσο στην περιβαλλοντική προστασία όσο και στην τεχνολογική καινοτομία».

Το Coradia

iLint είναι το πρώτο τρένο που ολοκλήρωσε το ταξίδι του σε μία γραμμή δοκιμών στην Γερμανία, χρησιμοποιώντας ηλεκτρισμό από κυψέλη υδρογόνου. Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 80 χλμ την ώρα, είναι αθόρυβο και, όταν είναι σε κίνηση, εκπέμπει ατμό και συμπυκνωμένο νερό.

Ο Πφλέγκερ πρόσθεσε: «Με το Coradia iLint και την τεχνολογία κυψέλης καυσίμου την οποία διαθέτει, η Alstom είναι ο πρώτος κατασκευαστής τρένων που προσφέρει μια εναλλακτική μηδενικής εκπομπής ρύπων για τρένα μαζικής μεταφοράς, κάτι το οποίο είναι μεγάλης σημασίας βήμα στην κατεύθυνση πιο «καθαρής» κινητικότητας στην Ευρώπη».

Το παρθενικό ταξίδι του τρένου έχει προγραμματιστεί για το 2018. Μέχρι τότε, για τους επόμενους μήνες, η εταιρεία θα συνεχίσει τις δοκιμές του πρωτοποριακού μέσου μεταφοράς.

Να σημειωθεί ότι, μέχρι στιγμής, έχουν ήδη υπογραφεί επιστολές πρόθεσης για την λειτουργία 60 τέτοιων τρένων, μόνο με την Γερμανία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Designboom

Φωτογραφία: Designboom

Keywords
Τυχαία Θέματα