Cartoon Forum: ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στις ευρωπαϊκές συμπαραγωγές

16:06 6/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την 28η έκδοση του Cartoon Forum, ενός φεστιβάλ αφιερωμένο στη συμπαραγωγή ευρωπαϊκών σειρών κινουμένων σχεδίων φιλοξενεί η Τουλούζη από τις 12 έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2017.

Πρόκειται για ένα φόρουμ pitching για επαγγελματίες από τον χώρο των κινουμένων σχεδίων. Για 3 ημέρες, οι συμμετέχοντες παραγωγοί θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα πρότζεκτ τους σε 260 ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, επενδυτές και άλλους πιθανούς εταίρους από 38 ευρωπαϊκές χώρες.

83 νέες ταινίες/πρότζεκτ από 23 ευρωπαϊκές χώρες συμμετέχουν φέτος, με τιμώμενη

χώρα την Πολωνία. Παράλληλα, στο πλαίσιο του Φόρουμ διοργανώνεται κι ένα φεστιβάλ ταινιών κινουμένων σχεδίων για παιδιά με τίτλο «Τα κινούμενα σχέδια προσγειώνονται».

Καθώς ο αριθμός των παιδικών τηλεοπτικών καναλιών αυξάνεται σε όλη την Ευρώπη, τα μισά πρότζεκτ που συμμετέχουν στο Φόρουμ απευθύνονται σε παιδιά. Οι προσχολικές σειρές αντιπροσωπεύουν το 1/3 των ταινιών ενώ λιγότερο από το 10% των εκπομπών στοχεύουν στους εφήβους και τους ενήλικες.

Το Cartoon Forum δημιουργήθηκε το 1990 με σκοπό να ενισχύσει τη συμπαραγωγή και τη διανομή του ευρωπαϊκού animation για τις τηλεοπτικές αγορές και τις πλατφόρμες νέων μέσων. Έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πραγματικό δίκτυο διασυνοριακής συνεργασίας, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη στη σχέση μεταξύ παραγωγών και ραδιοτηλεοπτικών φορέων αποδεικνύοντας έτσι ότι υπάρχει επαρκής προσφορά εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Cartoon Forum έχει ήδη βοηθήσει 706 σειρές κινουμένων σχεδίων να λάβουν χρηματοδότηση ύψους άνω των 2,4 δισ. ευρώ.

Οι ευρωπαίοι παραγωγοί εξακολουθούν να εστιάζουν στα νέα μέσα κι έτσι το 50% των πρότζεκτ που συμμετέχουν, θα μπορεί να προβάλλεται επίσης και σε κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες και στο Διαδίκτυο.

Keywords
Τυχαία Θέματα