Bild: Το Βερολίνο παγώνει τις αποστολές όπλων στην Τουρκία

13:20 21/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να παγώσει τις αποστολές όπλων προς την Τουρκία, εξαιτίας της διένεξης των δύο χωρών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild. Εάν επιβεβαιωθεί το πάγωμα της αποστολής όπλων, θα πρόκειται για σαφή κλιμάκωση στην ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών , συμμάχων στο ΝΑΤΟ.

Ο Πέτερ Αλτμάιερ, ο προσωπάρχης της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ,

δεν θέλησε να επιβεβαιώσει ούτε και να διαψεύσει την πληροφορία, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων κατά της Τουρκίας μετά την αναφορά στο ενδεχόμενο επιβολής οικονομικών κυρώσεων κατά της Αγκυρας.

Ο Πέτερ Αλτμάιερ επιβεβαίωσε παράλληλα ότι η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει να επιτύχει στις Βρυξέλλες το πάγωμα των ευρωπαϊκών κονδυλίων που χορηγούνται στην Τουρκία στο πλαίσιο της ενταξιακής διαδικασίας.

«Θα εξετάζουμε σε κάθε στάδιο εάν είναι αναγκαία η επιβολή νέων μέτρων», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, τονίζοντας ότι ο αναπροσανατολισμός της γερμανικής πολιτικής απέναντι στην ‘Αγκυρα αποτελεί μία μακροπρόθεσμη διαδικασία.

Β. Σόιμπλε: Δεν εγγυώμαστε την ασφάλεια όσων ταξιδεύουν στην Τουρκία

Σε δηλώσεις του στην Bild ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έφθασε μέχρι να παραβάλει την Τουρκία του προέδρου Ερντογάν με την κομμουνιστική δικτατορία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας.
«Η Τουρκία προχωρεί πλέον σε αυθαίρετες συλλήψεις και δεν σέβεται τους στοιχειώδεις προξενικούς κανόνες, αυτό μου θυμίζει την κατάσταση που επικρατούσε άλλοτε στην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας», δήλωσε.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ,BILD

Σχετική είδηση:Τσαβούσογλου: Το Βερολίνο είναι καταφύγιο τρομοκρατών – Νέα κλιμάκωση

Keywords
Τυχαία Θέματα