Aντίδραση του Νίκου Ρωμανού στις δηλώσεις Κορκονέα

16:07 4/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για παραδοχή του «πολιτικού χαρακτήρα της δολοφονίας» του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου κάνει λόγο ο Νίκος Ρωμανός, αντιδρώντας στις πρόσφατες δηλώσεις του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για το συμβάν.

Σε ανάρτησή του σε ιστότοπο του αντεξουσιαστικού χώρου, ο καταδικασθείς για ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στο Βελβεντό, ο οποίος ήταν «παρών» στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008, αναφέρει ότι «ο Κορκονέας έχει ένα ιδεολογικό υπόβαθρο που τον καθιστά εχθρικό απέναντι στους αναρχικούς σε τέτοιο βαθμό ώστε να θεωρεί ηθικό και δίκαιο να δολοφονούνται από την αστυνομία».

«Με την άρνηση του να ζητήσει συγνώμη για την δολοφονία του συντρόφου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εισάγοντας ως βασική επιχειρηματολογία το γεγονός ότι ο Αλέξανδρος ήταν αναρχικός ουσιαστικά αναλαμβάνει πέρα από τις όποιες ποινικές προεκτάσεις που μας είναι αδιάφορες και την πολιτική ευθύνη, καθιστώντας τη δολοφονία πολιτική» επισημαίνει.

«Την ίδια στιγμή με την δήλωση του αντικρούει και τα αφηγήματα που εμφανίζουν την συγκεκριμένη κρατική δολοφονία ως ένα μεμονωμένο περιστατικό σε μια προσπάθεια να την αποσυνδέσουν από την ιστορική αντιπαράθεση του κόσμου της εξουσίας με όσους εξεγείρονται εναντίων της, να την αφοπλίσουν από τα μαχητικά πεδία του κοινωνικού πολέμου, να την αφομοιώσουν ως μια σταγόνα κρατικής βίας που ξεχείλισε το ποτήρι απαιτώντας τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας» συνεχίζει ο Ν. Ρωμανός.

Σημειώνεται ότι οι πρόσφατες δηλώσεις άρνησης μετάνοιας του Κορκονέα, προκάλεσαν την παραίτηση του συνηγόρου υπεράσπισής του, Αλέξη Κούγια.

Keywords
Τυχαία Θέματα