#AbuDhabiGP: Ο Μπότας κερδίζει τον Χάμιλτον στη μάχη της pole

19:14 25/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

O Βάλτερι Μπότας με Mercedes κατέκτησε την pole position του τελευταίου Γκραν Πρι της χρονιάς που γίνεται στην πίστα Γιας Μαρίνα στο Άμπου Ντάμπι.

Ο Φινλανδός ήταν οριακά ταχύτερος του ομόσταυλού του, τετράκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Λιούις Χάμιλτον, σταματώντας το χρονόμετρο μόλις 172 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο γρήγορα από τον Βρετανό.

Ο Χάμιλτον μπορεί να ήταν ταχύτερος του Μπότας τόσο κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών όσο και κατά τη διάρκεια

του Q2, ο Φινλανδός όμως ήταν γρήγορος και αλάθητος όταν έπρεπε, κατακτώντας έτσι την 4η pole position της καριέρας του.

Από τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα ξεκινήσουν οι Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari και Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull, έχοντας ακριβώς από πίσω τους, τους συναθλητές τους, Κίμι Ράικονεν και Μαξ Φερστάπεν με τις δεύτερες Ferrari και Red Bull αντίστοιχα.

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ κατάφερε να κατατάξει τη Renault στην 7η θέση μπροστά από τις Force India των Σέρχιο Πέρες και Εστεμπάν Οκόν, με τον Φελίπε Μάσα να συμπληρώνει τη δεκάδα, στα τελευταία επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά της καριέρας του στη Φόρμουλα 1.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών του Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι, την Κυριακή στις 14:00 το μεσημέρι από τις συχνότητες της ΕΡΤ 2 και ΕΡΤ HD, καθώς και από το ert.gr. Η ζωντανή μετάδοση του αγώνα αρχίζει στις 15:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα