500 μίλια αγάπης για τη Λέσβο-80 φουσκωτά σκάφη στο νησί

10:17 10/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ
Περισσότερα από 80 φουσκωτά σκάφη από 12 ομίλους διαφόρων περιοχών της Ελλάδας βρίσκονται από χθες στη Λέσβο συμμετέχοντας στην 12η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών, που διοργανώνει ο Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Λέσβου (Ο.Φ.Σ.Λ.), υπό την Αιγίδα του Δήμου Λέσβου και της ΕΟΜΟΦΣ από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου.

Με το σύνθημα 500 μίλια αγάπης για τη Λέσβο οι λάτρεις των φουσκωτών έδειξαν έμπρακτα με την παρουσία τους την υποστήριξή τους στο νησί.

Τα πρώτα σκάφη κατέφθασαν την Πέμπτη και έδεσαν

στην προκυμαία της Μυτιλήνης ενώ η επίσημη εκκίνηση έγινε χθες το πρωί!

Οι εκατοντάδες φίλου του φουσκωτού που βρίσκονται στη Λέσβο απολαμβάνουν τις όμορφες παραλίες, τα τοπικά εδέσματα και τις παραδόσεις του νησιού.

Σήμερα διοργανώνονται δύο εκδρομές, η πρώτη με πούλμαν στην ορεινή Αγιάσο (Παναγία Αγιάσου) ή στον Μανταμάδο (Ταξιάρχης Μανταμάδου). Η δεύτερη εκδρομή με τα σκάφη στη Β.Α πλευρά του νησιού (Τοκμάκια, Χρυσή Άμμος) ή στα νότια (Κόλπος Γέρας, Άγιος Ερμογένης, Τάρτι).

Η επίσημη είσοδος σκαφών ανά όμιλο με προκαθορισμένη σειρά, θα γίνει στις 6 το απόγευμα στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ενώ θ’ ακολουθήσει δείπνο για όλους τους συμμετέχοντες, με την παρουσία τοπικών μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων.

Την Κυριακή 9 Ιουλίου θα γίνει επίσκεψη στο μουσείο του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου και στο μουσείο – βιβλιοθήκη Teriade (Τεριάντ), αλλά και εκδρομή με τα σκάφη στη Β.Α πλευρά του νησιού Τοκμάκια, Χρυσή Άμμος) ή στα νότια (Κόλπος Γέρας, Τάρτι). Θ’ ακολουθήσει συνάντηση εκπροσώπων Ε.ΟΜ. Ο.Φ. Σ. στο Επιμελητήριο Λέσβου και θα ολοκληρωθεί με Beach party σε παραλία, κοντά στην πόλη της Μυτιλήνης.

Η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών αποτελεί την μεγαλύτερη γιορτή του μηχανοκίνητου σκάφους στη χώρα μας, συγκεντρώνοντας ένα μεγάλο αριθμό φουσκωτών σκαφών, κατά βάση μέλη ομίλων με τις παρέες τους από όλη την Ελλάδα.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα
500, Λέσβο-80,500, lesvo-80