43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στη Σάμο

08:43 17/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με σύνθημα: 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ «Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του …αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς» (Βλ. Μαγιακόφσκι) το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της νεολαίας έχει ξεκινήσει ήδη το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα για 43η χρονιά.

Χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ

προετοιμάζουν εθελοντικά τις εκδηλώσεις και τα Φεστιβάλ με το μεράκι, τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους.

Στην Σάμο οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τον Πύργο στις 22 Ιούλη, 7:30μμ με την παρουσίαση της έκδοσης της Σύγχρονης Εποχής «Οκτώβρης του 1917, Η πορεία των Μπολσεβίκων προς τη νίκη».

Η έκδοση αποτελεί μια σύντομη και περιεκτική παρουσίαση της ιστορικής πορείας του εργατικού κινήματος της Ρωσίας από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τη νίκη της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης τον Οκτώβρη του 1917. Άρρηκτα δεμένη με αυτήν την πορεία είναι η ανάπτυξη και δράση του επαναστατικού εργατικού κόμματος, της συνειδητής και οργανωμένης πρωτοπορίας της εργατικής τάξης, του κόμματος των Μπολσεβίκων. Δίχως την καθοδήγηση αυτού του κόμματος δε θα μπορούσε να οδηγηθεί η επαναστατημένη εργατική τάξη στη νίκη.

Στον χώρο θα λειτουργεί μεγάλη έκθεση βιβλίου.

Το Φεστιβάλ στη Σάμο θα κάνει στάση στο Βαθύ στις 25 Αυγούστου, αλλά και στους Μυτιληνιούς και το Μαραθόκαμπο.Οι Κεντρικές Εκδηλώσεις θα γίνουν στο Καρλόβασι, Πορφυριάδα στις 9 Σεπτέμβρη με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Καλούμε τους νέους να το ενισχύσουν με κάθε τρόπο και να συμμετέχουν στις πολύμορφες δραστηριότητες (συναυλίες, γλέντια, παρουσιάσεις βιβλίων, προβολές ταινιών) που θα ξεδιπλωθούν μπροστά στο 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στο όμορφο νησί μας.

*Ερασιτεχνικά σχήματα, μουσικοί, πολιτιστικές ομάδες (θέατρο, χορός κ.α) που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο mail: [email protected]

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα