43 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας-Μηνύματα (video)

15:42 24/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

43 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το τέλος της χούντας των συνταγματαρχών και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Στις 8 το βράδυ ο Προκόπης Παυλόπουλος με την ευκαιρία της επετείου θα παραθέσει δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο, στην οποία θα παραστούν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Στον μνημειακό-ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου «ΕΑΤ-ΕΣΑ», στο Πάρκο Ελευθερίας, μετέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όπου κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή, με την ευκαιρία της 43ης Επετείου Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.
Ο κ. Παυλόπουλος ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο

του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών της επταετίας, Κώστα Μανταίο, στον χώρο του πρώην στρατοπέδου «ΕΑΤ-ΕΣΑ» και στα κελιά όπου βασανίστηκαν οι αντιστασιακοί Σπύρος Μουστακλής και Αλέκος Παναγούλης.

Κ. Μητσοτάκης: Οι δημοκρατικοί μας θεσμοί, για πρώτη φορά, υπονομεύονται τόσο απροκάλυπτα

Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε για προσπάθεια υπονόμευσης των θεσμών, με στόχο τον κλονισμό του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο μήνυμά του για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «43 χρόνια από τη Μεταπολίτευση, οι δημοκρατικοί μας θεσμοί, για πρώτη φορά, υπονομεύονται τόσο απροκάλυπτα» ενώ, όπως είπε, «ουδέποτε, στην ιστορία της Μεταπολίτευσης αμφισβητήθηκε τόσο ανοιχτά το Ευρωπαϊκό κεκτημένο της χώρας. Προϋπόθεση ασφάλειας, ευημερίας και εν τέλει Δημοκρατίας».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η διάκριση των εξουσιών, η οποία είναι ακρογωνιαίος λίθος του Κράτους Δικαίου, καταστρατηγείται ευθέως από μια κυβέρνηση που επιχειρεί την πλήρη χειραγώγηση και υποταγή της Δικαιοσύνης, μια κυβέρνηση που, όπως σημείωσε, «θεωρεί τη Δικαιοσύνη θεσμικό εμπόδιο στους σχεδιασμούς της».

Keywords
Τυχαία Θέματα