3χρονο κοριτσάκι στη ΜΕΘ. Θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

12:43 10/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξημερώματα Σαββάτου, το τριών ετών κοριτσάκι από τους Σοφάδες Καρδίτσας έφτασε αναίσθητο στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε ρήξη εντέρου και κακώσεις στο πάγκρεας, βλάβες που αποδίδονται σε χτύπημα. Το νήπιο λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του, σύμφωνα με τον Δ/ντη της παιδιατρικής, παιδοχειρουργό Ανδρέα Μάρκου:
«Το κοριτσάκι ήρθε σε πολύ άσχημη κατάσταση με συμπτώματα περιτονίτιδας. Καταλάβαμε, αμέσως, ότι τα τραύματά του είχαν προκληθεί από χτύπημα και δεν οφείλονταν σε σκωληκοειδίτιδα. Δεν μπορώ να πω πώς χτύπησε, αν κάποιος το χτύπησε

ή έπεσε. Όμως αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το παιδί δεν είχε χτυπήσει πριν από λίγες ώρες, αλλά πιθανότατα και 1-2 μέρες πριν φτάσει σε μας. Το χειρουργήσαμε, αποφύγαμε τα χειρότερα και μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στη ΜΕΘ παίδων στο νοσοκομείο Αγία Σοφία στην Αθήνα.» ανέφερε ο κ. Μάρκου στο δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ.

ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗ Η ΜΗΤΕΡΑ – «ΟΣΜΗ» ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η αστυνομία συνέλαβε την 20χρονη μητέρα που είναι Ρομά και μένει στον οικισμό των Ρομά στους Σοφάδες Καρδίτσας, καθώς θεωρεί ότι το νήπιο έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στο σπίτι του. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η μητέρα είναι η έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και ενδοοικογενειακή βία.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Το τρίχρονο κοριτσάκι, που λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο νοσοκομείο παίδων Αγία Σοφία στην Αθήνα, καθώς δεν βρέθηκε κρεβάτι πλησιέστερα (στη Θεσσαλονίκη). Οι γιατροί εκεί χαρακτηρίζουν την κατάσταση του παιδιού σταθερή με σημάδια μικρής βελτίωσης.

ΑΡΓΗΣΕ Η ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ-ΑΘΗΝΑ;

Αιχμές για καθυστέρηση στη μεταφορά του παιδιού από το ΕΚΑΒ άφησε ο Ανδρέας Μάρκου: «Το παιδί μεταφέρθηκε στην Αθήνα απόγευμα Σαββάτου, ενώ θα μπορούσε να μεταφερθεί από το πρωί. Ας το δουν στο ΕΚΑΒ, επειδή σε τέτοιες περιπτώσεις, με διασωληνωμένο παιδί σε τόσο κρίσιμη κατάσταση, μετρούν ακόμη και τα λεπτά.»

Η ΕΡΤ Λάρισας επικοινώνησε με εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και αναμένεται απάντηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα