2ο Αnimation Festival στη Θεσσαλονίκη

12:17 13/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το 2o Festival Animation Thessaloniki Animation Festival (TAF) συδιοργανώνεται από την AddArt και τον Δήμο Καλαμαριάς στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» στη Θεσσαλονίκη

με προβολές animation από όλο τον κόσμο, από τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου . Οι επίτιμοι καλεσμένοι του TAF για το 2016 είναι η Ana Grgic, μια δυναμική γυναίκα μέσα στη βιομηχανία του θεάματος , της οποίας η τωρινή της απασχόληση είναι ως Visual Effect Supervisor στην ταινία του CBS με τον Michael Keaton American Assasin. Επίσης, έχει προσκληθεί ο Άγγελος Ρούβας ,ένας από τους βασικούς ανθρώπους στην Ελλάδα που χρόνια τώρα ασχολείται με την ανάπτυξη του animation στην χώρα μας και πολλές παραγωγές στο ενεργητικό του.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και πάνελ με θέμα το animation και τις εφαρμογές του, το animation στην Ελλάδα και τις ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα μας. Στο TAF θα διεξαχθεί διαγωνισμός ταινιών animation μικρού μήκους, με βραβεύσεις σε διάφορες κατηγορίες. Αφιερώματα που θα συνοδεύουν το διαγωνιστικό : Τα Βραβευμένα Ελληνικά: αφιέρωμα της ASIFA (Association Internationale du Film d’Animation)όπου θα προβληθούν Ελληνικά animation που έχουν βραβευτεί ανά τα χρόνια με διάφορα βραβεία και υποψηφιότητες.

Νάουσα International Film Festival: Σε συνεργασία με το Festival της Νάουσας θα μας ταξιδέψει στο φετινό αλλά και σε παλαιότερες χρονιές του, για να μας θυμίσει πόσο όμορφη και διαχρονική είναι αυτή η τέχνη του animation. Το Festival Animator από Πολωνία στην Ελλάδα: Το TAF προσκάλεσε έναν από του μεγαλύτερους Animator του Animation Festival της Πολωνίας.

Προβολή και εργαστήριο για παιδιά την Κυριακή το πρωί απο τον Γιάννη Τεξή, όπου οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τον δικό τους χαρακτήρα από πλαστελίνες. Στη συνέχεια θα έχει προβολή animation χωρίς λόγια με κοινωνικά μηνύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα