1o Lesvos Food Fest-Η μεγάλη γιορτή γαστρονομίας στο Μόλυβο

08:53 17/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Λεσβιακή γαστρονομική παράδοση ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια στο 1ο Lesvos Food Fest, στην 3ημερη γιορτή γεύσεων που διοργανώθηκε στο Μόλυβο της Λέσβου.

Σ’ ένα πολύχρωμο μωσαϊκό γεύσεων που είχε στο επίκεντρο το μεζέ, το ουζάκι, μα πάνω απ’ όλα την παρέα. Πρώτο λόγο είχαν τα ποιοτικά υλικά του πρωτογενή τομέα στην εποχή τους και το πάθος των οικοτεχνιών που αναδεικνύουν τα πρότυπα της υγιεινής Μεσογειακής διατροφής.

Οι Μολυβιάτισσες άνοιξαν τις αυλές τους στους επισκέπτες φτιάχνοντας παραδοσιακά φαγητά,

παιδιά συμμετείχαν σε ένα εργαστήρι παραδοσιακών συνταγών, διοργανώθηκαν λαϊκά πανηγύρια αλλά και beach party με cocktail που είχαν ως βάση τα αλκοολούχα ποτά που παράγονται στο νησί και ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου μαγείρεψε φαγητά από ντόπια υλικά.

Στο πρόσφατα ανακαινισμένο οθωμανικό χαμάμ παρουσιάστηκαν βότανα σε συνδυασμό με το αλάτι της Λέσβου, τo Συνεδριακό Κέντρο του Μολύβου φιλοξένησε ελαιοπαραγωγούς με γευσιγνωσία που συνοδευόταν από την παραδασιακή καπιράδα, ενώ το 3ημερο φεστιβάλ γαστρονομίας ολοκληρώθηκε στο λιμανάκι του Μολύβου με τη γιορτή αφιερωμένη στο ούζο.

Περισσότεροι από 100 εθελοντές συμμετείχαν στο φεστιβάλ γαστρονομίας που διοργάνωσε το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου σε συνεργασία με τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα