Υπό την απειλή νέων απεργιακών κινητοποιήσεων η Γαλλία

11:48 31/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Έντεκα ημέρες πριν από την έναρξη του Euro 2016, οι νέες απεργίες που έχουν εξαγγελθεί στον τομέα των μεταφορών τροφοδοτούν την ανησυχία στις γαλλικές Αρχές.

Οι συνδικαλιστικές διεκδικήσεις συνοδεύουν το κίνημα διαμαρτυρίας που εκδηλώνεται με απεργίες από σήμερα στους γαλλικούς σιδηροδρόμους, από την Πέμπτη στο μετρό

της γαλλικής πρωτεύουσας και σύντομα από τους πιλότους της αεροπορικής εταιρείας Air France.

Επεισόδια στο περιθώριο των διαδηλώσεων, συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας, άδεια πρατήρια καυσίμων.

Η επιτροπή Τουρισμού του Παρισιού και της περιφέρειας της γαλλικής πρωτεύουσας εξέπεμψε χθες σήμα κινδύνου για τις συνέπειες αυτών των «κοινωνικών γεγονότων» στην εικόνα της χώρας.

Έπειτα από σειρά διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη Γαλλία, το κίνημα διαμαρτυρίας κατέλαβε πρόσφατα τον πετρελαϊκό τομέα. Για να αποφύγει την γενικευμένη έλλειψη καυσίμων, η κυβέρνηση έδωσε εντολή για την αποδέσμευση των στρατηγικών αποθεμάτων της χώρας.

Παρά τις προσπάθειες, έξι από τα οκτώ διυλιστήρια της χώρας δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν, σύμφωνα με τη γαλλική Ενωση Πετρελαϊκών Βιομηχανιών, ενώ ο τομέας της τροφοδοσίας σε δομικά υλικά πλήττεται επίσης από ελλείψεις.

Το απεργιακό κίνημα στρέφεται πλέον προς τις μεταφορές, στρατηγικό τομέα για τις εκατοντάδες χιλιάδες των φαν του ποδοσφαίρου που αναμένονται για το Euro 2016.

Στους γαλλικούς σιδηροδρόμους, όπου οι διαπραγματεύσεις για τον χρόνο εργασίας βρίσκονται στην τελική τους φάση, η απεργία που εξαγγέλθηκε θα αρχίσει απόψε.

Από την πλευρά τους, οι πιλότοι του μεγαλύτερου συνδικάτου της Air France ψήφισαν χθες υπέρ μιας 6ήμερης απεργίας διαμαρτυρόμενοι για την προσεχή μείωση των αμοιβών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπό, Γαλλία,ypo, gallia