«Ξέφυγαν» οι Τούρκοι: 71 παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη

20:29 25/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΣΤΕ για τη μη έκδοση στην Τουρκία των 8 Τούρκων στρατιωτικών που έφθασαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη προχώρησαν σε συνολικά 71 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του αρχιπελάγους ενώ σημειώθηκαν και εικονικές αερομαχίες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως, μία τετράδα τουρκικών F-16 , δύο τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 και ένα τουρκικό ελικόπτερο.

Καταγράφηκαν 4 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 71 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του Αιγαίου.

Η τετράδα των τουρκικών αεροσκαφών εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσεως, πετώντας μεταξύ Χίου και Λέσβου και εξήλθε του FIR Αθηνών νοτίως της Σάμου, προβαίνοντας σε 31 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Τα δύο CN -235 εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως το πρώτο πετώντας μεταξύ Λήμνου-Λέσβου και το δεύτερο νοτίως της Ρόδου, προβαίνοντας σε 19 και 21 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου αντίστοιχα.

Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά που απογειώθηκαν από τη Σκύρο. Δυο τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα, καταλήγει η ανακοίνωση

Keywords
Τυχαία Θέματα