«Βραδυφλεγής βόβα» για την Ελλάδα οι δύο Τούρκοι στον Έβρο

21:52 24/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Αίτημα για την έκδοση των δύο Τούρκων στρατιωτικών οι οποίοι μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα μέσω Έβρου, περιμένει η Αθήνα, σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Οι δύο Τούρκοι, που εμφανίζονται ως στρατιωτικοί και κρατούνται σε άγνωστη περιοχή στη βόρεια Ελλάδα,

ζήτησαν άσυλο στις 20 Φεβρουαρίου.

«Περιμένουμε ότι η Τουρκία θα υποβάλει αίτημα έκδοσης (για τους δύο Τούρκους… ).Η υπόθεση αυτή φαίνεται πολύ πιο σοβαρή από την προηγούμενη (των 8)», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πρόκειται για τους Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, οι οποίοι στις 20 Φεβρουαρίου, κατέθεσαν αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου στο παράρτημα της αρμόδιας υπηρεσίας, στην Αλεξανδρούπολη και θα παραμείνουν κρατούμενοι έως ότου εξεταστεί το αίτημά τους.

Ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ

«Με αφορμή αναφορές σε Μ.Μ.Ε. διευκρινίζεται ότι, οι δύο υπήκοοι Τουρκίας που συνελήφθησαν στην περιοχή του Έβρου την 15 Φεβρουαρίου 2017, κρατούνται από την Ελληνική Αστυνομία σε ασφαλή χώρο» αναφέρει η ΕΛΑΣ σε ανακοίνωση της αργά το βράδυ.

Από την πλευρά τους τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ειδησεογραφικά ακόμη την είδηση, χωρίς κάποια άλλη επιβεβαίωση από τουρκικής πλευράς ή αντίδραση.

Στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα «ΧαμπέρΤουρκ» δημοσιεύει τόσο τα ονόματα, όσο και τις φωτογραφίες των 2 συλληφθέντων στην Ορεστιάδα, Φατίχ Αρίκ και Χαλίτ Τσετίν.

Οι άλλοι τρεις κομάντος, που καταζητούνται σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία, είναι οι:

Υπολοχαγός Αχμέτ ΤσαμόγλουΕπιλοχίας Γιουτζέλ ΟζτζάνΕπιλοχίας Μουσταφά Οζέλ

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι 30 κομάντος που το βράδυ του πραξικοπήματος επιχείρησαν εναντίον του ξενοδοχείου, επέστρεψαν στην Κωνσταντινούπολη. Από αυτούς οι 25 συνελήφθησαν σε τρία μικρά λεωφορεία που ήταν γεμάτα πυρομαχικά. Ωστόσο, 5 από αυτούς διέφυγαν και η αστυνομία τώρα τους αναζητά παντού.

Keywords
Τυχαία Θέματα