«Βραχυκύκλωμα» στο διορισμό Τσακνή – Ταγματάρχη στην ΕΡΤ

19:19 20/5/2015 - Πηγή: Aixmi

«Φρένο» στον διορισμό του Διονύση Τσακνή στην θέση του πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ρ.Τ. και του Λάμπη Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της κρατικής τηλεόρασης επιχειρεί να βάλει με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων΄΄ ο πρώην δικηγόρος της Ε.Ρ.Τ. Γιώργος Κόκκας.Ζητεί και την έκδοση προσωρινής διαταγής η οποία θα συζητηθεί αύριο το πρωί στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Στην αίτηση του ο δικηγόρος ζητεί, μεταξύ των άλλων, να ανασταλεί με προσωρινή διαταγή η διαδικασία ακρόασης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

της Βουλής των Ελλήνων μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της «νέας» Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. μέχρι την έκδοση απόφασης από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της συζητηθείσας την 7.3.2015 αίτησης ακύρωσης του που έχει καταθέσει.
Από την Ολομέλεια του ΣτΕ έχει ήδη εκδοθεί απόφαση για το «μαύρο» στην Ε.Ρ.Τ., αλλά εκκρεμεί η έκδοση και άλλης απόφασης από διαφορετική σύνθεση και με άλλο πρόεδρο, επί της προσφυγής του κ. Κόκκα.

Ως προς την επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων στο τιμόνι της Ε.Ρ.Τ., ο κ. Κόκκας αναφέρει ότι αυτή έγινε «αυθαίρετα («εν κρυπτώ και παραβύστω») χωρίς καμιά διαφάνεια, δημοσιότητα και δημοκρατική διαδικασία».

Keywords
Τυχαία Θέματα